З віком обмінні процеси в організмі уповільнюються і можуть виникнути різні порушення. Але підтримувати здоров’я можна за допомогою правильного харчування. Експерти перерахували продукти, які варто додати до раціону після 40 років
Які продукти приносять користь здоров’ю після 40 років
Дієтологи зазначили, що споживання деяких продуктів допомагає не лише зберегти здоров’я органів, а й омолодити їх. Насамперед в меню потрібно додати жирні сорти риби, тому що в них багато вітамінів та корисних речовин, зокрема омега-3 ненасичені кислоти, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Також в раціон необхідно додати томати, тому що вони багаті на лікопен — потужний антиоксидант, який також зменшує ризик серцевих недуг і покращує імунну функцію.
Після 40 років експерти радять вживати броколі, у ній багато вітаміну А, С, Е, К, а також клітковини, фосфору, фолієвої кислоти, магнію, заліза. А ще додайте в меню батат, цільнозернові продукти, сою, ягоди, зокрема чорниці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?