Повна відмова від яловичини може призвести до проявів білкової недостатності та зниження регенераційних процесів. Відбудеться наростання інтоксикації, погіршення функції печінки та підшлункової залози, а також активізація процесів передчасного старіння
Лікар: яловичина захищає від передчасного старіння організму
Як розповіла кандидат медичних наук Наталія Денисова, недостатнє споживання повноцінного та багатого амінокислотами білка може призвести до втрати м'язової маси та зниження щільності кісткової тканини.
Дефіцит білка також призводить до порушень у роботі серцево-судинної, опорно-рухової та сечостатевої систем, знижує стійкість організму до інфекцій, збільшує ризик розвитку онкологічних захворювань.
Білок м'яса засвоюється в організмі приблизно на 90 відсотків, тоді як рослинні білки – лише на 60-80 відсотків. Особливо важливо підкреслити, що м'ясо – єдине харчове джерело вітаміну В12. Хоча червоне м'ясо можна іноді заміняти куркою чи рибою, але треба знати, що це неповноцінна заміна.
Лікар рекомендує людям похилого віку їсти яловичину 2-3 рази на тиждень і бажано з овочевим гарніром. Вживати м'ясо краще у відвареному вигляді, причому бульйон використовувати не варто, тому що при варінні в бульйон переходять пуринові основи, що збільшують ризик розвитку подагри.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?