Дієтологи дали рецепт макаронів, від яких не товстіють
11:00, 19 Січ 2022 · Категорія: Харчування, Рецепти, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я · Переглядів 7061 ·
Макарони, які будуть корисними для здоров'я, може приготувати кожна господиня
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Шкідливо чи корисно?
Суперечки про шкоду чи користь макаронів не вщухають вже кілька десятиліть. Одні вважають цю страву дуже шкідливою, тому що в ній багато вуглеводів. У відповідь інша частина жителів планети нагадує, що макарони знижують рівень шкідливого холестерину, забезпечують організм клітковиною і дають довге почуття ситості. Особливо корисні макарони, виготовлені з пшениці твердих сортів або цільнозернового борошна. В останній через особливості виробництва в цілості та безпеці залишаються всі цінні вітаміни та мінерали.
Які макарони вибирати у магазині?
Якісні вироби повинні бути гладкими, жовтого або золотистого кольору, склоподібними у місці розлому.
«Занадто білий колір макаронів, а також велика кількість розламаних частинок і крихт вказують на використання м'яких сортів пшениці – такий продукт краще не купувати».
Останнім часом стали популярними макарони різних кольорів, тобто пофарбовані барвниками. Варто зазначити, що безпечні і дійсно корисні тільки ті вироби, які фарбували натуральними барвниками (буряковим або морквяним соком, шпинатом або чорнилом каракатиці).
Як приготувати макарони?
Варити макарони найкраще у високому ємному посуді з товстими стінками та великого об'єму. Адже чим більше води, тим макарони вийдуть смачнішими. В ідеалі води має бути 1 літр на кожні 100 г пасти.
Готові макарони не можна промивати водою, особливо холодною. Так можна вимити всі корисні речовини.
Який соус зробить макарони смачнішими та кориснішими
Один із найнизькокалорійних та смачних – сметанний соус із травами. Приготувати його легко.
Інгредієнти:
- 300 мл нежирної сметани (10-15%)
- столова ложка діжонської гірчиці
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок орегано (можна замінити іншу зелень)
- цедра лимона (тільки жовта частина)
- сіль і перець.
Спосіб приготування:
У ронделі розігрійте сметану з гірчицею, додайте дрібно нарубану зелень, лимонну цедру, посоліть, поперчіть, перемішайте - додайте готові макарони.
Проте часто їсти макарони все ж таки не варто. Достатньо балувати себе та близьких 2-3 рази на тиждень.
Суперечки про шкоду чи користь макаронів не вщухають вже кілька десятиліть. Одні вважають цю страву дуже шкідливою, тому що в ній багато вуглеводів. У відповідь інша частина жителів планети нагадує, що макарони знижують рівень шкідливого холестерину, забезпечують організм клітковиною і дають довге почуття ситості. Особливо корисні макарони, виготовлені з пшениці твердих сортів або цільнозернового борошна. В останній через особливості виробництва в цілості та безпеці залишаються всі цінні вітаміни та мінерали.
Які макарони вибирати у магазині?
Якісні вироби повинні бути гладкими, жовтого або золотистого кольору, склоподібними у місці розлому.
«Занадто білий колір макаронів, а також велика кількість розламаних частинок і крихт вказують на використання м'яких сортів пшениці – такий продукт краще не купувати».
Останнім часом стали популярними макарони різних кольорів, тобто пофарбовані барвниками. Варто зазначити, що безпечні і дійсно корисні тільки ті вироби, які фарбували натуральними барвниками (буряковим або морквяним соком, шпинатом або чорнилом каракатиці).
Як приготувати макарони?
Варити макарони найкраще у високому ємному посуді з товстими стінками та великого об'єму. Адже чим більше води, тим макарони вийдуть смачнішими. В ідеалі води має бути 1 літр на кожні 100 г пасти.
Готові макарони не можна промивати водою, особливо холодною. Так можна вимити всі корисні речовини.
Який соус зробить макарони смачнішими та кориснішими
Один із найнизькокалорійних та смачних – сметанний соус із травами. Приготувати його легко.
Інгредієнти:
- 300 мл нежирної сметани (10-15%)
- столова ложка діжонської гірчиці
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок орегано (можна замінити іншу зелень)
- цедра лимона (тільки жовта частина)
- сіль і перець.
Спосіб приготування:
У ронделі розігрійте сметану з гірчицею, додайте дрібно нарубану зелень, лимонну цедру, посоліть, поперчіть, перемішайте - додайте готові макарони.
Проте часто їсти макарони все ж таки не варто. Достатньо балувати себе та близьких 2-3 рази на тиждень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: