Ківі та перець допомагають тримати під контролем роботу зорового апарату
Лікар назвав два продукти для боротьби з погіршенням зору
З віком організм людини зазнає деяких змін: погіршення роботи зорового апарату та зниження гостроти зору, у зв'язку з чим можуть розвинутись певні офтальмологічні захворювання. Щоб зберегти здоров'я очей на тривалий час, потрібно приділяти йому більше уваги, а також займатися профілактичними вправами та включити до раціону продукти, багаті на необхідні вітаміни. Британський фахівець із корекції зору Найджел Бест назвав два продукти, які допомагають у боротьбі із віковим погіршенням зору.
Перчинка та кислинка
За словами експерта, щоб нормалізувати роботу зорового апарату, потрібно споживати велику кількість ківі та стручкового перцю. Ефективність цих продуктів обумовлюється вмістом пігментів зеаксантину та лютеїну, необхідних для зміцнення сітківки очей.
Ківі та перець – та пара, яку слід включити до раціону кожному, адже якщо з'їдати по три порції цих продуктів на день, можна скоротити ризик вікових проблем із зором, стверджує Найджел Бест.
Користь ківі та перцю
Крім того, ківі і стручковий перець багаті на вітамін С. «Причина, через яку він такий важливий, полягає в тому, що цей вітамін сприяє синтезу колагену - білка, який бере участь у формуванні структури очей», - пояснює експерт.
На подив, саме в стручковому перці на кожну калорію доводиться найбільше вітаміну С. Офтальмолог порекомендував їсти перець із сиром, щоб не допустити втрати поживних якостей продукту після термічної обробки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу