Ця страва не тільки змушує шлунок працювати, а й загальмовує інфекційні процеси, допомагає вилікувати застудні захворювання.
Кожен вид супу корисний по-своєму. Так, гороховий покращує обмін речовин і допомагає позбутися зайвих кілограмів завдяки тому, що добре засвоюється та стимулює перистальтику кишечника.
Тим, хто хоче схуднути, піде на користь овочевий суп. Крім того, він сприяє очищенню організму та активізує обмін речовин.
А молочний суп насамперед рекомендується їсти дітям та людям старшого покоління. Він містить багато амінокислот, білка та сприятливо діє на слизову оболонку шлунка.
Лікарі нагадали, що всі супи – це збалансований набір білків, жирів та вуглеводів, а також вітамінів та мінералів. За такої термічної обробки зберігається більше корисних речовин, а білки краще засвоюються. Перші страви не тільки швидко насичують, а й добре зігрівають, відновлюють баланс рідини, покращують самопочуття та загальний тонус і навіть сприяють нормалізації артеріального тиску.
Для того щоб зберегти максимум користі, лікарі рекомендують дотримуватися простих правил. Суп слід варити на другому бульйоні, а жир, що утворився, знімати. Готуйте на слабкому вогні, не накриваючи кришкою.
Солити треба, коли вода почне закипати. І обов'язково використовуйте для супу трави та спеції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?