Правильне харчування може зберегти здоровий зір та запобігти розвитку серйозних захворювань очей
Сім продуктів, через які може погіршитися зір
Фахівці з Массачусетського офтальмологічного та вушного шпиталю виявили, що через надмірне споживання деяких жирних продуктів може погіршитися зір. Зокрема, у цьому випадку збільшується ймовірність розвитку вікової дегенерації жовтої плями. Результати дослідження було опубліковано у виданні Archives of Ophthalmology.
У дослідженні брали участь 349 осіб. Їхній вік варіювався від 55 до 80 років. Також у піддослідних була пізня стадія вікової дегенерації жовтої плями. Виявилося, що такі види жирів, як рослинні, мононенасичені та поліненасичені жири, а також лінолева кислота, є небезпечними для зору.
Містять подібні жири деякі продукти. Це шоколад, маргарин, торт, арахісове масло, печиво, картопля фрі та картопляні чіпси.
Допомагають у збереженні зору риба та яйця. Перша відрізняється великою кількістю омега-3, а яєчні жовтки містять корисні для очей речовини типу цинку, лютеїну, зеаксантину, вітаміну А.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу