Лікарі назвали продукти для покращення зору
14:00, 19 Лип 2022 · Категорія: Харчування, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я, Офтальмологія · Переглядів 9337 ·
Один із них — оливкова олія
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Австралійські вчені знайшли продукти харчування, які покращують роботу очей та допомагають уникнути захворювань органів зору, що призводять до сліпоти. На думку фахівців, до раціону необхідно додати рибу, горіхи та оливкову олію.
Дослідники з австралійського Центру вивчення ока встановили, що досить високий рівень жирної кислоти омега-3 в організмі дозволяє з найбільшою ймовірністю уникнути очних хворіб, включаючи дегенерацію макули – найпоширенішу причину сліпоти у людей похилого віку в розвинених країнах світу. Крім віку цю хворобу можуть спровокувати куріння та різні генетичні фактори.
Як виявилося, на дегенерацію макули також впливає харчування. Офтальмологи Університету Сіднея перевірили зір майже двох із половиною тисяч осіб, одночасно вивчивши їхні дієтичні уподобання. В результаті вчені дійшли висновку, що вживання риби хоча б один раз на тиждень знижує ризик сліпоти на 31%. Трохи більшим цілющим ефектом володіє щотижнева жменька горіхів. А вживання протягом семи днів 100 мл оливкової олії значно послаблює дію очних хворіб.
У той же час у людей похилого віку, що рясно споживають хлібобулочні вироби та трансжири, частіше розвивалася дегенерація макули. Згідно з гіпотезою фахівців, транс-ненасичені жирні кислоти також викликають запальні процеси, що сприяють віковому ушкодженню сітківки. А омега-3 має захисні для зору властивості завдяки сильним антиоксидантам і протизапальним елементам.
Окулісти вважають, що жирні кислоти, що містяться в рибі, горіхах та оливковій олії, надають серйозну допомогу роботі очей, запобігаючи накопиченню бляшок у кровоносних судинах та утворенню кисню в артеріях, знімаючи запалення та нормалізуючи функціонування клітин у сітківці.
Фахівці стверджують, що для підтримки зору необхідно також включати до свого раціону яйця, горіхи, чорнослив, солодкий перець, квасолю та гарбуз. Ці продукти не лише надовго відсунуть перспективу носіння окулярів, але й допоможуть зробити твоє меню різноманітним та корисним.
Дослідники з австралійського Центру вивчення ока встановили, що досить високий рівень жирної кислоти омега-3 в організмі дозволяє з найбільшою ймовірністю уникнути очних хворіб, включаючи дегенерацію макули – найпоширенішу причину сліпоти у людей похилого віку в розвинених країнах світу. Крім віку цю хворобу можуть спровокувати куріння та різні генетичні фактори.
Як виявилося, на дегенерацію макули також впливає харчування. Офтальмологи Університету Сіднея перевірили зір майже двох із половиною тисяч осіб, одночасно вивчивши їхні дієтичні уподобання. В результаті вчені дійшли висновку, що вживання риби хоча б один раз на тиждень знижує ризик сліпоти на 31%. Трохи більшим цілющим ефектом володіє щотижнева жменька горіхів. А вживання протягом семи днів 100 мл оливкової олії значно послаблює дію очних хворіб.
У той же час у людей похилого віку, що рясно споживають хлібобулочні вироби та трансжири, частіше розвивалася дегенерація макули. Згідно з гіпотезою фахівців, транс-ненасичені жирні кислоти також викликають запальні процеси, що сприяють віковому ушкодженню сітківки. А омега-3 має захисні для зору властивості завдяки сильним антиоксидантам і протизапальним елементам.
Окулісти вважають, що жирні кислоти, що містяться в рибі, горіхах та оливковій олії, надають серйозну допомогу роботі очей, запобігаючи накопиченню бляшок у кровоносних судинах та утворенню кисню в артеріях, знімаючи запалення та нормалізуючи функціонування клітин у сітківці.
Фахівці стверджують, що для підтримки зору необхідно також включати до свого раціону яйця, горіхи, чорнослив, солодкий перець, квасолю та гарбуз. Ці продукти не лише надовго відсунуть перспективу носіння окулярів, але й допоможуть зробити твоє меню різноманітним та корисним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: