Лікарі рекомендують вживати більше овочів та фруктів, а також зелені та горіхів. Крім того, варто звернути увагу на оливкову олію першого холодного віджиму.
Щоб довше залишатися молодим, важливо впорядкувати свій раціон, відмовившись від фаст-фуду, ковбас та сардельок, солодкої випічки та консервів. Вживайте якнайбільше рослинної їжі, а салати приправляйте оливковою олією.
Олія багата вітаміном Е – одним із найпотужніших антиоксидантів, що відповідає за процеси регенерації, допомагає клітинам відновлюватися, має протиракову, протизапальну дію.
Крім того, уповільненню процесів старіння допомагає вживання червоних та синіх ягід, повних антоціанів та фітоціаїв – антиоксидантів, ефективних проти хронічного запалення, спричиненого вільними радикалами. Крім того, ягоди добре підтримують тонус мозку, перешкоджають розвитку його захворювань, асоційованих зі старінням.
Інше потужне джерело антиоксидантів – це авокадо. У ньому багато лютеїну та зеаксантину, що також входять до групи антиоксидантів, що протидіють старінню, у тому числі старінню клітин мозку.
Для продовження якомога молодшого стану шкіри рекомендується їсти продукти, що містять ненасичені жирні кислоти, а також продукти, в яких багато вітаміну С, міді, цинку.