Вживання деяких продуктів допомагає організму перенести курс антибіотиків із меншим ризиком неприємних наслідків.
Продукти привживанні антибіотиків
Антибіотики здатні агресивно впливати на бактеріальну флору кишківника. Ці препарати знищують патогенні бактерії, але побічним ефектом їхнього прийому стає загибель корисних мікроорганізмів, що населяють кишечник. При тривалому курсі антибіотиків кишковий мікробіом може постраждати дуже сильно, що неминуче позначиться на всьому організмі.
При прийомі антибіотиків масово гинуть корисні кишкові бактерії пробіотики, через що в організмі відбуваються збої.
Медик порадила при прийомі цих ліків вживати певні продукти, які допомагають заповнювати концентрацію корисних кишкових бактерій.
Поповнити дефіцит корисних бактерій допоможуть ферментовані продукти, наприклад, квашена капуста та солоні огірки. Також пробіотики містяться у кисломолочних продуктах: кефірі, йогурті.
Кисломолочні продукти, які вживаються з цією метою, не повинні містити в собі цукор, ароматизатори, до того ж у них має бути досить короткий термін зберігання. Вживати молочні продукти потрібно з великим тимчасовим проміжком від прийому ліків, оскільки вони заважають засвоюватися медикаментам.
Також людям, які приймають антибіотики, корисно їсти овочі, фрукти, бобові, крупи, горіхи, цільнозерновий хліб. У цих продуктах містяться пребіотики, що являють собою волокна, що сприяють розвитку та розмноженню пробіотиків у кишечнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей