Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Консерванти в продуктах, які призводять до діабету

23:00, 18 Січ 2023 · Категорія: Харчування, Лікування, Наука · Переглядів 1019 · 

Вживання деяких консервантів, які містяться у м'ясі можуть призводити до появи діабету 2 типу.

Небезпечні консерванти у м'ясі

Небезпечні консерванти у м'ясі



Консерванти почали використовуватися у продуктах харчування, незважаючи на те, що деякі з них є шкідливими для здоров'я людини. Деякі з основних ризиків, пов'язаних з хімічними речовинами, є рак і хвороби серця. В наш час з'являється все більше доказів того, що нітрити також можуть бути пов'язані з розвитком діабету, хоча причинно-наслідковий зв'язок ще не доведений.

Нове дослідження показало, що консерванти, що надають бекону та сосискам їхній характерний рожевий колір, можуть бути пов'язані з розвитком діабету 2 типу.

Ці результати надають нові докази в контексті поточних дискусій щодо необхідності скорочення використання нітритних добавок у переробленому м'ясі

У попередніх дослідженнях нітрити пов'язані з розвитком кількох серйозних захворювань, включаючи рак. Відомо, що хімічні речовини, які природно містяться у воді, грунті та в нашому організмі, збільшують термін придатності продуктів харчування. Їх часто використовують в різних видах в'яленого та переробленого м'яса, таких як бекон, салямі, паштети та шинка. Хоча багато нітритів нешкідливі, в організмі вони іноді перетворюються на нітрозаміни, що небезпечно для здоров'я.

Останні результати отримали після дослідження 104 168 осіб віком від 14 років у Франції, за якими стежили з 2009 року.

Результати показали, що загалом люди із загальним споживанням нітритів, особливо з харчових добавок, мали більший ризик розвитку діабету 2 типу. Це перше великомасштабне когортне дослідження, в якому передбачається прямий зв'язок між нітритами, що утворюються в результаті добавок, та ризик розвитку діабету 2 типу.

Це також підтверджує раніше передбачуваний зв'язок між загальним вмістом нітритів у раціоні та ризиком розвитку діабету 2 типу.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:24
Вчені з Канади визначили несподівану причину ожиріння
22:43
Дієтолог розповіла, як уберегтися від нітратів у свіжій зелені
10:50
Медики розповіли, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту
23:03
Стало відомо, які фрукти смертельно небезпечні
12:21
Дієтологиня розвінчала поширений міф про корисний сніданок
23:27
Скільки яєць можна їсти щодня без шкоди для здоров’я
12:17
Ендокринолог розповіла, кому не варто їсти млинці
19:20
Печиво «Марія» може викликати діабет, випадіння зубів і навіть зупинку серця
8:54
Що їсти і пити, щоб не було печії
11:38
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
10:49
Дієтологи назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
21:31
Вчені з'ясували, як звуки їжі допомагають схуднути
11:02
Дієтологи назвали найкращий час для обіду
9:00
Учені розповіли, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти
18:19
Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта
15:01
Небезпека, яку приховують у собі свіжовичавлені соки
12:03
Щоденне споживання кави знижує ризик смерті – скільки потрібно пити?
9:35
Медики розповіли, чим небезпечний мед для здоров'я
11:07
Дієтолог пояснив, чи можна дорослим людям пити молоко
23:37
Дієтолог розповіла як грамотно схуднути на гречці за 5 днів
9:41
Медики розповіли про шкоду ранкового чаю на порожній шлунок
23:58
Що їсти перед сном, щоб схуднути
23:18
Фахівці назвали продукти, які більшість готує неправильно
10:12
Топ-5 корисних продуктів, які варто додати в раціон
9:07
Чому здорове харчування — це не так складно, як здається
8:48
Як змінити харчові звички й не зірватися: покрокова інструкція
8:31
5 простих і корисних сніданків для активного дня
23:09
Як харчуватися здорово, якщо немає часу та бажання готувати
15:40
Топ-5 Міфів про здорове харчування, в які досі вірять
10:51
Банани не можна їсти вранці: дієтолог назвав причину
22:33
Експерти назвали переваги вживання зеленого чаю перед сном
9:35
Медики розповіли, який хліб допомагає схуднути
8:28
Коли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
11:26
Шкідливі звички в харчуванні: що заважає нам бути здоровими?
10:48
Здорові перекуси: смачні та корисні ідеї між прийомами їжі
7:19
Як сніданок впливає на продуктивність протягом дня
0:43
Грейпфрут — новий суперфуд?
23:50
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
22:51
Як кольори, запахи й текстури впливають на наше сприйняття їжі?
21:13
Сучасні дослідження фаст-фуду спростовують репутацію нездорової їжі
Здоров'я в соцмережах: