Після 40 років важливо додавати до раціону харчування продукти, які уповільнюють старіння.
Їжа для уповільнення старіння
Один із таких продуктів – фісташки. За словами дієтолога Лізи Манакер, фісташки мають антиоксидантні властивості, що робить їх ефективними для деактивації вільних радикалів, які ушкоджують здорові клітини і викликають окислювальний стрес. Таке окиснення сприяє запаленню, розвитку пухлин.
Крім того, продуктом, що уповільнює старіння, є червона риба або інша доступна жирна риба. Вона є джерелом омега-3 жирних кислот, що знижують схильність до серцевих захворювань, а також білка. необхідного для зміцнення м'язової маси.
Також людям віком понад 40 років дієтолог Ліза Манакер радить звернути увагу на журавлину – цей продукт вона назвала корисним для збереження неврологічного здоров'я.
"Журавлина містить велику кількість рослинних сполук, які можуть допомогти уповільнити процес старіння, особливо коли йдеться про когнітивні функції", - передає слова експерта портал Eat This, Not That!.
Властивостями, що омолоджують, володіють і помідори – особливо термічно оброблені. Після нагрівання в томатах вивільняється більше лікопіну, що є природним антиоксидантом. Зі споживанням лікопіну асоціюється зменшення холестерину а також поліпшення загального здоров'я серцево-судинної системи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу