Половині випадків смертності від раку можна було запобігти за рахунок змін способу життя: відмови від куріння, підвищення фізичної активності та правильного харчування.
Погане харчування провокує рак
Захисту від раку сприяє насамперед присутність у раціоні достатньої кількості рослинних продуктів, що містять багато клітковини та речовин, що мають протипухлинний ефект. Які продукти слід включати до щоденного раціону з цією метою?
- нешліфування крупи; - бобові; - вироби з цільнозернового борошна; - овочі та фрукти (по 400 грамів за добу); - нерафіновані рослинні олії.
До розвитку онкологічних захворювань ведуть два основні типи порушень харчування – це так звані «західна дієта» та «дієта бідняків».
В «західній дієті» переважають тваринні продукти, насичені жири та готові до вживання продукти – в ній дуже мало натуральної та рослинної їжі. Що стосується «дієти бідняків», вона є одноманітним раціоном, в якому переважають продукти низької якості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?