Паростки пшениці використовують у приготуванні салатів та інших страв.
Пророщені зерна пшениці
Крім хрусткої текстури та свіжого смаку, паростки також корисні для здоров'я. Вони багаті на поживні речовини і містять безліч вітамінів і мінералів, таких як вітамін С, залізо і калій. Крім того, вони містять цінні ферменти, такі як амілаза і протеаза, які підтримують травлення.
Паростки багаті на клітковину, яка стимулює роботу кишечника, видалення шлаків з організму, сприяє схудненню, притуплюючи відчуття голоду.
Вживання проростків дає низку переваг для здоров'я.
1. Низька калорійність. Паростки пшениці є низькокалорійним продуктом. У середньому містять від 30 до 40 калорій на 100 грамів.
2. Антиоксидантний ефект. Паростки містять антиоксиданти, які можуть запобігти пошкодженню клітин. Наприклад, вітамін Е, каротиноїди чи флавоноїди.
3. Універсальне використання. Паростки можна використовувати у різних стравах для підвищення поживної цінності. Паростки пшениці також допомагають допомагають відновити нервову систему та покращують кровотворення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу