Оптомальна температура їжі та напоїв складає 50-60 градусів.
Шкода гарячих напоїв та страв
Звичка вживати продукти та напої надмірно гарячими збільшує ризик розвитку низки небезпечних патологій, включаючи рак.
Захоплення надто гарячим чаєм призводить до хронічного опіку стравоходу, псування зубів, а також у рази підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань.
Вживання гарячого сприяє пошкодженню слизових тканин та дисплазії епітелію. Постійне вживання того ж гарячого чаю, що провокує негативні зміни в стані слизової оболонки, може призвести до виникнення запалення та пухлин.
Щоденне вживання чаю температурою 70 градусів і вище збільшує ризик захворіти на рак гортані вдвічі, а на рак стравоходу – у вісім разів.
Навіть невелике зниження температури їжі та напоїв забезпечує суттєвий захист від онкозахворювань.
Надто гарячі напої та страви можуть викликати появу мікротріщин у зубній емалі, що призводять надалі до карієсу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?