Справа в тому, що в процесі горіння утворюються ароматичні поліциклічні вуглеводні, тобто канцерогени. Їхнє утворення пропорційне жирності м'яса. До того ж, вони значно підвищують ризик виникнення мутації у клітинах та онкології. Вважається, що дотримання ряду правил при приготуванні м'яса на грилі знижує утворення канцерогенів у ньому.
Ось кілька рекомендацій, щоб шашлик вийшов не тільки смачним, а й корисним:
1. Готуйте м'ясо більш тривалий час і після того, як з деревини утворюється вугілля 2. Збільште відстань від м'яса до джерела тепла і не допускайте його дотику з вогнем 3. Уникайте утворення великої кількості диму в процесі приготування, який утворюється при потраплянні крапель жиру на гаряче вугілля та вогонь 4. Максимально зрізайте з м'яса жир або покладіть листок фольги під м'ясо на вугіллі, зробивши в ньому кілька отворів 5. Видаляйте обвуглені частини м'яса
Якщо все виконувати правильно, тоді шашлик принесе вам лише задоволення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу