Вітамін С - це прекрасно. Але не завжди вдається вживати продукти сирими. А як не втратити корисні речовини під час приготування?
вітамін С в їжі
Аскорбінова кислота або аскорбінка - це водорозчинний вітамін, який надходить в наш організм тільки з рослинною їжею.
Головними постачальниками вітаміну С є фрукти, овочі та зелень, які бажано вживати щодня та у свіжому вигляді, адже, як відомо, цей вітамін швидко руйнується при впливі температур, сонячного світла та повітря при тривалому зберіганні продуктів.
Як не "розгубити" вітамін?
1. Вітамін С розпадається за високої температури, особливо при варінні. При доступі кисню втрати вітаміну С вдвічі більше, ніж коли продукт готувався без доступу кисню (у швидковарці).
2. Чим довше вариться продукт, тим більше втрат вітаміну, тому продукти варто закладати вже в киплячу воду.
3. У лужному середовищі вітамін С руйнується швидше, ніж у кислому. Тому при варінні овочів додайте трохи оцтової кислоти. Непогано зберігається вітамін С при солінні та маринуванні.
4. Не використовуйте при приготуванні залізний або мідний посуд, ложку або черпак. Металевий посуд сприяє руйнуванню вітаміну С.
Що ж, тепер ви все знаєте, а тому - смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу