Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Секрети, котрі допоможуть зберегти вітамін С у продуктах

12:30, 28 Тра 2024 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 751 · 

Вітамін С - це прекрасно. Але не завжди вдається вживати продукти сирими. А як не втратити корисні речовини під час приготування?

вітамін С в їжі

вітамін С в їжі



Аскорбінова кислота або аскорбінка - це водорозчинний вітамін, який надходить в наш організм тільки з рослинною їжею.

Головними постачальниками вітаміну С є фрукти, овочі та зелень, які бажано вживати щодня та у свіжому вигляді, адже, як відомо, цей вітамін швидко руйнується при впливі температур, сонячного світла та повітря при тривалому зберіганні продуктів.

Як не "розгубити" вітамін?

1. Вітамін С розпадається за високої температури, особливо при варінні. При доступі кисню втрати вітаміну С вдвічі більше, ніж коли продукт готувався без доступу кисню (у швидковарці).

2. Чим довше вариться продукт, тим більше втрат вітаміну, тому продукти варто закладати вже в киплячу воду.

3. У лужному середовищі вітамін С руйнується швидше, ніж у кислому. Тому при варінні овочів додайте трохи оцтової кислоти. Непогано зберігається вітамін С при солінні та маринуванні.

4. Не використовуйте при приготуванні залізний або мідний посуд, ложку або черпак. Металевий посуд сприяє руйнуванню вітаміну С.

Що ж, тепер ви все знаєте, а тому - смачного!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

10:30
Чому органічна їжа смакує інакше, аніж звичайна?
7:30
5 правих харчування для здорового серця
0:20
Топ-5 продуктів для дитячого імунітету
21:30
Як математика допоможе вам правильно харчуватися
15:30
Продукти, котрі наситять організм вітаміном Е
10:30
Фантастична риба. 10 дивовижних фактів про тунець
7:30
Невже це правда? 10 неймовірних фактів про гарбуз
0:20
Топ-10 фактів про інжир, які здатні вас вразити
21:30
Корисні ефекти від вживання томатної пасти
15:30
Три факти про дитячий апетит, котрі мало хто знає
10:30
Топ-5 маловідомих фактів про натуральні олії
7:30
Продукти з найвищим вмістом вітаміну D
0:20
Топ-8 фактів про гриби, яких ви не знали
21:30
Секрети заморозки овочів та фруктів на зиму
15:30
4 ключові правила здорового харчування
10:30
Три продукти з найвищим вмістом вітаміну С
7:30
Топ-9 фактів про мед, які вас здивують
0:20
Лікувальне меню проти карієсу в дитини
22:30
Як потрібно харчуватися при сечокам'яній хворобі
21:30
Продукти, які треба їсти при зневодненні організму
15:30
Правильне харчування для занять бігом
9:30
Овочі та фрукти, котрі мають найбільше вітаміну А
1:20
5 найкращих продуктів для мами, котра годує грудьми
23:30
Три головні правила розвантажувального дня
19:30
Їжа, завдяки якій дитина росте
12:30
Всі плюси від регулярного вживання лосося
7:30
Їжа, яка допоможе при інфекційних хворобах
1:20
Найкорисніші продукти під час занять спортом
21:30
Топ-5 найкорисніших видів олій
15:30
Ефективні поради, як нагодувати капризну дитину
10:30
Небезпечна їжа, яка викликає печію
7:30
Топ-5 методів, як припинити їсти солодощі
0:20
Продукти, котрі можна їсти при печії
21:30
Топ-5 продуктів, які не варто давати дітям
15:30
Чудодійна олія, яка лікує багато хвороб
10:30
Поради, котрі допоможуть зробити домашні сухофрукти
7:30
Вчені пояснили, як краще пити воду влітку
0:20
Правила харчування для гіперактивної дитини
21:30
Легендарні ягоди годжі - міф чи панацея?
15:30
5 корисних ефектів від живих какао-бобів
Здоров'я в соцмережах: