Полуниця ідеально діє в якості профілактики раку, але не тоді, коли його вже діагностували.
полуниця
Полуниця може запобігти розвитку раку стравоходу, заявляють дослідники з Комплексного ракового центру Університету штату Огайо, Дослідницького інституту Річарда Дж. Солова та Китаю.
Отже, шість місяців споживання 60 грамів полуниці – простий та безпечний метод превентивної протиракової терапії. Ягода знижує гістологічну ступінь передракових уражень та кількість пов'язаних з раком молекулярних змін, підкреслює Тон Чен, автор дослідження, який до цього довів, що ліофілізована (висушена) полуниця гальмує розвиток пухлини в стравоходах щурів.
Грунтуючись на цих результатах, вчені розпочали наступну стадію клінічних випробувань у Китаї, щоб повніше досліджувати ефект від полуниці на 36 пацієнтів з передраковими ураженнями стравоходу. У результаті виявилося, що щоденне вживання ягоди пригнічувало різні біомаркери, задіяні в канцерогенезі стравоходу, включаючи поширення клітин, запалення і транскрипцію генів. Загалом із 36 добровольців у 29 відзначалося зниження гістологічного ступеня передракових поразок.
Оскільки зараз саме сезон полуниці, ви знаєте, що робити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу