Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Вживання цукру викликає агресивні форми раку

10:30, 08 Вер 2024 · Категорія: Харчування, Рак і пухлини · Переглядів 401 · 

Хоча цукор робить страви смачнішими, але він все ще особливо небезпечний.

цукор і рак

цукор і рак



Вчені з Левенського католицького університету в Бельгії з'ясували, що глюкоза провокує швидке зростання злоякісних пухлин. Споживання цукру, таким чином, стає причиною розвитку агресивних форм раку.

Для ракових клітин характерне швидке споживання великих обсягів вуглеводів. У нормальних клітинах гліколіз (процес окиснення глюкози) протікає повільно з утворенням пірувату. У тканинах злоякісних пухлин гліколіз йде у 200 разів швидше, а замість пірувату утворюється молочна кислота. Вважається, що активне окислення цукрів призводить до отримання величезної кількості енергії, що йде на розмноження дефектних клітин та зростання метастазів.

Таке явище, яке було виявлено також у дріжджів, називається ефектом Варбурга. У ході експериментів були використані мутантні дріжджі, які здатні у великій кількості поглинати глюкозу. Дослідники вивчили функції генів сімейства Ras, що регулюють поділ клітин у багатьох організмів, зокрема людини. Мутації у цих ділянках ДНК можуть підвищувати активність генів, сприяючи неконтрольованому розмноженню клітин. Виявилося, що цукор, що споживається у великих кількостях, «вмикає» Ras, дозволяючи дріжджам ділитися з великою швидкістю. Пухлина споживає вуглевод, стає більшою, внаслідок чого її потреби в цукрі зростають.

А ви готові відмовитися від цукру?


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
1:20
Топ-10 продуктів, котрі зупиняють онкологію
0:20
10 продуктів, які викликають рак
23:30
Капуста, котра запобігає раку, виразці та катаракті
22:30
8 плюсів від вживання козячого молока
14:13
Чим допомагає здоров'ю найкорисніший японський чай
12:30
Найкращі фрукти та овочі для здоров'я чоловіків
10:30
7 причин пити воду з лимоном щоранку
9:30
Овоч, який може сповільнити розвиток раку
8:30
Чому на кухні варто використовувати дерев'яну ложку
19:30
Топ-10 корисних властивостей листя салату
17:30
Гостра їжа, яка знімає біль та знижує рівень цукру в крові
13:30
4 плюси від соку квашеної капусти
12:30
Користь для здоров'я від регулярного вживання ківі
10:30
Три хвороби, які передаються через їжу
Здоров'я в соцмережах: