Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Топ 3 найкращих осінніх рецептів дисерту

13:55, 03 Жов 2024 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 353 · 

Поки осінь у найкращій своїй фазі, погода ще доволі тепла, а у сезоні вдосталь свіжих овочів та фруктів, ми хочемо поділитися з Вами добіркою найктуальнших страв для Вашого щоденного меню.

Гарбузовий пиріг з прянощами

Гарбузовий пиріг з прянощами



Ось три найкращі осінні рецепти, які допоможуть зігрітися та насолодитися смаками сезону:

1. Гарбузовий пиріг з прянощами

Цей класичний осінній десерт має ніжну текстуру і насичений смак гарбуза з пряними нотками кориці, імбиру та гвоздики.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбузового пюре (можна зробити самостійно, відваривши та подрібнивши гарбуз)
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла (розтопленого)
  • 2 яйця
  • 200 мл вершків
  • 1 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. імбиру (меленого)
  • 1/4 ч. л. гвоздики (меленої)
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • Щіпка солі

Приготування:

  1. Змішайте борошно з сіллю та 50 г цукру. Додайте розтоплене масло, 1 яйце та замісіть тісто. Охолодіть його в холодильнику на 30 хвилин.
  2. Розкатайте тісто та викладіть у форму для випікання, зробивши бортики.
  3. Змішайте гарбузове пюре, вершки, залишковий цукор, друге яйце та всі спеції. Добре збийте до однорідності.
  4. Вилийте начинку на тісто та випікайте при 180°C приблизно 45-50 хвилин, поки пиріг не затвердіє і не стане золотистим.
  5. Дайте пирогу охолонути, перед подачею можна прикрасити збитими вершками або карамеллю.

zapikanka.jpg (29.97 Kb)

2. Яблучні оладки з корицею

Ці ароматні та пухкі оладки з яблуками є ідеальним варіантом для осіннього десерту або перекусу.

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 200 мл молока
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Щіпка солі
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки та серцевини, натріть їх на крупній тертці.
  2. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю та сіль.
  3. Додайте яйця та молоко, добре збийте тісто до однорідної консистенції.
  4. Додайте натерті яблука та ретельно перемішайте.
  5. Розігрійте сковороду з олією і смажте оладки на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
  6. Подавайте гарячими з медом, сметаною або варенням.

0424_r5nb2d-c1905x884x50px50p-up-41c91bc2208b2d9892c19f687b660695.jpg (30.53 Kb)

3. Грушевий тарт з мигдалевим кремом

Цей французький тарт чудово поєднує ніжність груш та аромат мигдалевого крему.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • Щіпка солі

Для начинки:

  • 3-4 груші (бажано тверді сорти)
  • 100 г мигдального борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Змішайте борошно, сіль і цукор для тіста. Додайте холодне вершкове масло та перетріть до крихт. Додайте яйце і замісіть тісто. Охолодіть 30 хвилин.
  2. Розкатайте тісто та викладіть у форму для випікання, зробивши бортики. Проколіть тісто виделкою.
  3. Для крему змішайте мигдальне борошно, цукор і вершкове масло, збийте до однорідної консистенції. Додайте яйця та ванільний екстракт.
  4. Вилийте крем на тісто.
  5. Наріжте груші тонкими скибками та викладіть зверху на крем.
  6. Випікайте при 180°C близько 40-45 хвилин, поки тарт не набуде золотистої скоринки.
  7. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою або полити карамельним соусом.

Ці осінні десерти принесуть справжнє задоволення та створять затишну атмосферу вдома!



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
1:20
Топ-10 продуктів, котрі зупиняють онкологію
0:20
10 продуктів, які викликають рак
23:30
Капуста, котра запобігає раку, виразці та катаракті
22:30
8 плюсів від вживання козячого молока
14:13
Чим допомагає здоров'ю найкорисніший японський чай
12:30
Найкращі фрукти та овочі для здоров'я чоловіків
10:30
7 причин пити воду з лимоном щоранку
9:30
Овоч, який може сповільнити розвиток раку
8:30
Чому на кухні варто використовувати дерев'яну ложку
19:30
Топ-10 корисних властивостей листя салату
17:30
Гостра їжа, яка знімає біль та знижує рівень цукру в крові
13:30
4 плюси від соку квашеної капусти
12:30
Користь для здоров'я від регулярного вживання ківі
10:30
Три хвороби, які передаються через їжу
9:30
Вчені відкрили нову цілющу властивість зеленого чаю
Здоров'я в соцмережах: