Топ 3 найкращих осінніх рецептів дисерту
13:55, 03 Жов 2024 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 353 ·
Поки осінь у найкращій своїй фазі, погода ще доволі тепла, а у сезоні вдосталь свіжих овочів та фруктів, ми хочемо поділитися з Вами добіркою найктуальнших страв для Вашого щоденного меню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Ось три найкращі осінні рецепти, які допоможуть зігрітися та насолодитися смаками сезону:
1. Гарбузовий пиріг з прянощами
Цей класичний осінній десерт має ніжну текстуру і насичений смак гарбуза з пряними нотками кориці, імбиру та гвоздики.
Інгредієнти:
- 500 г гарбузового пюре (можна зробити самостійно, відваривши та подрібнивши гарбуз)
- 200 г борошна
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла (розтопленого)
- 2 яйця
- 200 мл вершків
- 1 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. імбиру (меленого)
- 1/4 ч. л. гвоздики (меленої)
- 1/4 ч. л. мускатного горіха
- Щіпка солі
Приготування:
- Змішайте борошно з сіллю та 50 г цукру. Додайте розтоплене масло, 1 яйце та замісіть тісто. Охолодіть його в холодильнику на 30 хвилин.
- Розкатайте тісто та викладіть у форму для випікання, зробивши бортики.
- Змішайте гарбузове пюре, вершки, залишковий цукор, друге яйце та всі спеції. Добре збийте до однорідності.
- Вилийте начинку на тісто та випікайте при 180°C приблизно 45-50 хвилин, поки пиріг не затвердіє і не стане золотистим.
- Дайте пирогу охолонути, перед подачею можна прикрасити збитими вершками або карамеллю.
2. Яблучні оладки з корицею
Ці ароматні та пухкі оладки з яблуками є ідеальним варіантом для осіннього десерту або перекусу.
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 200 г борошна
- 2 яйця
- 200 мл молока
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. розпушувача
- Щіпка солі
- Олія для смаження
Приготування:
- Очистіть яблука від шкірки та серцевини, натріть їх на крупній тертці.
- У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю та сіль.
- Додайте яйця та молоко, добре збийте тісто до однорідної консистенції.
- Додайте натерті яблука та ретельно перемішайте.
- Розігрійте сковороду з олією і смажте оладки на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
- Подавайте гарячими з медом, сметаною або варенням.
3. Грушевий тарт з мигдалевим кремом
Цей французький тарт чудово поєднує ніжність груш та аромат мигдалевого крему.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 50 г цукру
- Щіпка солі
Для начинки:
- 3-4 груші (бажано тверді сорти)
- 100 г мигдального борошна
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
- Змішайте борошно, сіль і цукор для тіста. Додайте холодне вершкове масло та перетріть до крихт. Додайте яйце і замісіть тісто. Охолодіть 30 хвилин.
- Розкатайте тісто та викладіть у форму для випікання, зробивши бортики. Проколіть тісто виделкою.
- Для крему змішайте мигдальне борошно, цукор і вершкове масло, збийте до однорідної консистенції. Додайте яйця та ванільний екстракт.
- Вилийте крем на тісто.
- Наріжте груші тонкими скибками та викладіть зверху на крем.
- Випікайте при 180°C близько 40-45 хвилин, поки тарт не набуде золотистої скоринки.
- Перед подачею можна посипати цукровою пудрою або полити карамельним соусом.
Ці осінні десерти принесуть справжнє задоволення та створять затишну атмосферу вдома!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: