Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


5 секретів довголіття з острова Окінава в Японії

06:30, 15 Жов 2024 · Категорія: Харчування, Секрети довголіття · Переглядів 450 · 

Загальновідомо, що на острові Окінава живе ледь чи не найбільше літніх людей. Цікаво, що їхні секрети довголіття безспосередньо стосуються харчування.

довгожителі з Окінави

довгожителі з Окінави



1. Під час їжі і не дивіться телевізор і не читайте. Якщо нехтувати цим правилом, то «сигнал ситості» про те, що ви більше не голодні, не надходитиме доти, доки не стане занадто пізно.

2. Час від часу відкладайте ніж та виделку. Свідомо дослухайтеся до відчуття, наскільки ви задоволені.

3. Віддавайте перевагу білкам та продуктам з високим вмістом клітковини. У середньому на перетравлення їжі людина витрачає близько 10% денних енергетичних витрат. Але цей відсоток змінюється в залежності від того, яку їжу ви їсте. На перетравлення білка йде найбільше енергії — від 20 до 30 % від кількості калорій у білку йде його перетравлення. Далі йдуть вуглеводи (5-10%), потім жири (0-3%). Майже всі калорії із цукру доступні відразу.

4. Час має значення — краще їсти вдень. Ваш біологічний годинник регулює режим сну, рівень гормонів, температуру тіла та обмін речовин. Оскільки ми - денні тварини, наш метаболізм уповільнюється вночі.

5. Залишіть як мінімум 12-годинну перерву між вечерею та сніданком. Так ви допоможете системі використовувати всю доступну глюкозу. Як тільки це буде зроблено, тіло перейде на використання жиру для отримання енергії.

А ви дотримуєтесь цих правил?


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
1:20
Топ-10 продуктів, котрі зупиняють онкологію
0:20
10 продуктів, які викликають рак
23:30
Капуста, котра запобігає раку, виразці та катаракті
22:30
8 плюсів від вживання козячого молока
14:13
Чим допомагає здоров'ю найкорисніший японський чай
12:30
Найкращі фрукти та овочі для здоров'я чоловіків
10:30
7 причин пити воду з лимоном щоранку
9:30
Овоч, який може сповільнити розвиток раку
8:30
Чому на кухні варто використовувати дерев'яну ложку
19:30
Топ-10 корисних властивостей листя салату
17:30
Гостра їжа, яка знімає біль та знижує рівень цукру в крові
13:30
4 плюси від соку квашеної капусти
12:30
Користь для здоров'я від регулярного вживання ківі
10:30
Три хвороби, які передаються через їжу
9:30
Вчені відкрили нову цілющу властивість зеленого чаю
Здоров'я в соцмережах: