Група дослідників з департаменту охорони здоров'я Наффілда в Оксфордському університеті, Китайського університету Гонконгу та Брістольського університету перерахувала непотрібні продукти для профілактики інфаркту та інсульту. Ними виявились овочі. Адже не так давно вони вважалися важливими у справі запобігання серцево-судинним захворюванням.
Фахівці відзначили, що ефект захисту при споживанні овочів можна пояснити залишковим спотворенням, яке виражається в спотворенні результатів внаслідок недостатньо деталізованої інформації, неправильної класифікації або інтерпретації даних.
Вчені вважають, що ця наукова робота має велике значення. Вона допоможе зрозуміти, як насправді їжа впливає на серцево-судинні захворювання. Але, зазначають медики, дотримуватися збалансованої дієти та підтримувати здоровий індекс маси тіла необхідно у будь-якому випадку.