Діти, які з раннього віку споживають здорову їжу, мають більш високий рівень IQ порівняно з ровесниками, які віддають перевагу фастфуду. Про це заявили вчені Університету Аделаїди в Австралії.
Керівник роботи доктор Ліза Смітерс вивчила зв'язок між харчовими звичками дітей у віці шести місяців, 15 місяців, двох років із показниками їхнього IQ у віці восьми років. У дослідженні взяли участь понад 7000 дітей. Фахівці порівняли традиційну та сучасну їжу, приготовлену в домашніх умовах, готове дитяче харчування, грудне вигодовування та фастфуд, повідомляється у прес-релізі співробітників університету.
"Запаси поживних речовин необхідні для розвитку тканин мозку у перші два роки життя. Мета дослідження - з'ясувати, який вплив має дієта на інтелект дітей", - коментує Л. Смітерс. За її словами, діти, які перебувають на грудному вигодовуванні до шести місяців, які регулярно споживають бобові, сир, фрукти та овочі у віці 15 та 24 місяців, мали показник IQ на два пункти вище до восьми років. А діти, які захоплювалися нездоровою їжею (солодощі та фастфуд) у перші два роки життя відставали у розвитку від однолітків – до восьми років спостерігалося зниження IQ на два бали.
Тому краще не годуйте дітей фастфудом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу
7 ознак, що дитина не висипається
Салат з крабовими паличками, сиром і помідорами
Класичний чізкейк з мандаринами: зможе приготувати кожен