6 чаїв, які дуже ефективні проти застуди
13:30, 26 Жов 2024 · Категорія: Харчування, Інфекції · Переглядів 311 ·
Якщо у вас застуда, то спробуйте допомогти собі якимось із цих чаїв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
1. Чай з імбирем. Ароматний чай з імбирем від застуди здатний творити чудеса. Корінь імбиру, що прийшов до нас зі Східної Азії, містить цінні ефірні олії, вітаміни, цілий ряд мікроелементів та амінокислот, які зміцнюють імунну систему, стимулюють процес кровотворення та сприяють потовиділенню.
2. Чай з медом. Сам по собі свіжозаварений гарячий чай завжди вважався чудовим засобом від застуди: він зігріває, знімає озноб і першіння в горлі, допомагає подолати головний біль і покращує загальне самопочуття. Чай у поєднанні з медом дає подвійний позитивний ефект у боротьбі з застудою, в першу чергу, викликаючи рясні потовиділення. Отже, чай з медом від застуди можна вважати класикою правильного домашнього лікування гострих респіраторних захворювань.
3. Трав'яний чай. Лікарські рослини – справжня природна криниця здоров'я. До їх хімічного складу входять ефірні олії, сапоніни, глікозиди, ліпіди, вітаміни, ферменти, органічні кислоти, рослинні гормони, фітонциди. Тому трав'яний чай від застуди – це ефективна допомога у боротьбі із хворобою без аптечних ліків.
4. Чай з лимоном. Найпростіший чай від застуд – звичайний гарячий чай, який не тільки зігріває при переохолодженні та ознобі, але й добре допомагає при болі в горлі та закладеному носі. А якщо в чай покласти скибочку лимона, виходить чудовий засіб від застуди з вітаміном С. Цей вітамін стимулює імунну систему людини, і процес одужання йде швидше. Тому при нездужання такого характеру вітамін С рекомендується приймати «ударними дозами».
5. Чай з малиною. Ягоди малини – крім глюкози, фруктози, пектину, дубильних речовин, флавоноїдів, різних мікроелементів та вітамінів – містять органічні кислоти, у тому числі саліцилову. Саме завдяки цьому малина має жарознижувальні властивості та корисна при застудах.
6. Зелений чай. У Китаї зелений чай вважають напоєм довголіття і лікують ним не одну сотню хвороб. Недарма китайська мудрість говорить: «Кожна випита чашка чаю розоряє аптекаря»... Порівняно з чорним у зеленому чаї більше корисних речовин, серед яких ферменти, дубильні речовини, мікроелементи, мінеральні речовини, алкалоїди, амінокислоти, вітаміни (А, В1, В2, В3, С, Е, Р), ефірні олії.
Ну а якийсь конкретний чай обирати лише вам.
2. Чай з медом. Сам по собі свіжозаварений гарячий чай завжди вважався чудовим засобом від застуди: він зігріває, знімає озноб і першіння в горлі, допомагає подолати головний біль і покращує загальне самопочуття. Чай у поєднанні з медом дає подвійний позитивний ефект у боротьбі з застудою, в першу чергу, викликаючи рясні потовиділення. Отже, чай з медом від застуди можна вважати класикою правильного домашнього лікування гострих респіраторних захворювань.
3. Трав'яний чай. Лікарські рослини – справжня природна криниця здоров'я. До їх хімічного складу входять ефірні олії, сапоніни, глікозиди, ліпіди, вітаміни, ферменти, органічні кислоти, рослинні гормони, фітонциди. Тому трав'яний чай від застуди – це ефективна допомога у боротьбі із хворобою без аптечних ліків.
4. Чай з лимоном. Найпростіший чай від застуд – звичайний гарячий чай, який не тільки зігріває при переохолодженні та ознобі, але й добре допомагає при болі в горлі та закладеному носі. А якщо в чай покласти скибочку лимона, виходить чудовий засіб від застуди з вітаміном С. Цей вітамін стимулює імунну систему людини, і процес одужання йде швидше. Тому при нездужання такого характеру вітамін С рекомендується приймати «ударними дозами».
5. Чай з малиною. Ягоди малини – крім глюкози, фруктози, пектину, дубильних речовин, флавоноїдів, різних мікроелементів та вітамінів – містять органічні кислоти, у тому числі саліцилову. Саме завдяки цьому малина має жарознижувальні властивості та корисна при застудах.
6. Зелений чай. У Китаї зелений чай вважають напоєм довголіття і лікують ним не одну сотню хвороб. Недарма китайська мудрість говорить: «Кожна випита чашка чаю розоряє аптекаря»... Порівняно з чорним у зеленому чаї більше корисних речовин, серед яких ферменти, дубильні речовини, мікроелементи, мінеральні речовини, алкалоїди, амінокислоти, вітаміни (А, В1, В2, В3, С, Е, Р), ефірні олії.
Ну а якийсь конкретний чай обирати лише вам.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: