Виноград, доданий до дієти з високим вмістом жирів, також підвищує рівень антиоксидантних генів та відкладає природну смерть. Визнаючи, що перенесення років життя від мишей до людей не є точною наукою, Пеццуто сказав, що його найкраща оцінка полягає в тому, що зміна, що спостерігається у дослідженні, відповідає додатковим 4-5 рокам життя людини.
Інше дослідження доктора Пеццуто та його команди, опубліковане в журналі Antioxidantia, показало, що споживання винограду змінило експресію генів у мозку і справило позитивний вплив на поведінку та когнітивні функції, на які вплинула дієта з високим вмістом жирів.
Третє дослідження, опубліковане групою під керівництвом доктора Джеффрі Айдла у журналі Food and Nutrition, показало, що на додаток до змін в експресії генів виноград також впливає обмін речовин.
А ви любите виноград?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей