Вчені довели, що авокадо приносить велику користь організму.
авокадо
Учасників розділили на дві групи з однаковою добовою кількістю споживаних калорій, однак у першої чоловіки їли додаткові 175 г авокадо, а жінки - 140 грамів. Результати показали, що при щоденному вживанні цього плоду перша група отримувала на 20 г більше мононенасичених жирних кислот, на 14 г більше харчової клітковини і на 300 кілокалорій більше, ніж друга група.
Після проведення аналізу калу фахівці з'ясували, що авокадо покращує різноманітність бактерій у кишківнику, що є особливо важливою, оскільки зниження цього показника провокує розвиток деяких хвороб. Крім того, мононенасичені жирні кислоти, що містяться в авокадо, допомагають знизити рівень поганого холестерину в організмі.
Експерти також виявили у першої групи більшу кількість бактерій, які ферментують і розщеплюють харчові волокна, тоді як жовчних кислот, які призводять до запалення, навпаки, виявилося менше.