Якісний шоколад володіє великою кількістю корисних властивостей.
шоколад
Корисні властивості шоколаду є чудовою профілактикою від інфарктів та інсультів. Він перешкоджає утворенню тромбів, що було доведено американськими вченими. Тож сподіватимемося, що незабаром в арсеналі у кожного лікаря буде щонайменше одна шоколадка для кожного зі своїх пацієнтів. Тим більше, що цей вид ліків поки що доступний будь-кому – і дитині, і пенсіонеру.
В одній шоколадці (а якщо бути точніше, в 40 г цього продукту) антиоксидантів міститься більше, ніж в одному келиху червоного вина. Так що з упевненістю можемо заявити, що він добре справляється з виведенням токсинів з організму. Він зміцнить кров'яні судини, змусить ваше серце битися рівно, нормалізує підвищений тиск.
В Англії вважалося раніше, що універсальним засобом від усіх недуг є яблуко. Останнім часом до нього приєднався шоколад. Навіть яблука, йогурт і сир не володіють тією кількістю вітамінів В і А, кальцієм, фосфором, калієм та залізом.