Хто б міг подумати, що у морських гребінців є така сила!
морські гребінці
Рідкісний ресторан у наші дні обходиться без морських гребінців у меню. Ці океанські жителі полюбилися гурманам за свій ніжний вишуканий смак, а тому їх із задоволенням додають у різні страви.
Головною перевагою гребінців є кальцій, який повністю засвоюється організмом, чого не можна сказати про інші продукти або аптечні вітаміни. У м'ясі гребінців міститься велика кількість міді, фосфору та заліза. А ще вони багаті на стерин, завдяки якому в крові підтримується нормальний рівень холестерину. Крім того, гребінці – це дієвий афродизіак. Вони не тільки посилюють любовний потяг, а й благотворно впливають на репродуктивну функцію. При частому вживанні ці молюски можуть вилікувати імпотенцію, – запевняють медики.
Мінус у гребінців лише один. Це дуже примхливий у зберіганні продукт, який до того ж здатний накопичувати токсини. Отже перед приготуванням делікатес необхідно прискіпливо вивчити. Придатні гребінці мають бути блідо-рожевого або ніжно-кремового кольору, без нальоту, синюшних плям або тухлого запаху.