Вчені наполягають, що мова тут йде про оброблені продукти.
ковбасні вироби
Нещодавнє дослідження, проведене Державним університетом Огайо, показало, що чотиритижнева дієта, що складається з продуктів з високим ступенем переробки, викликала серйозну запальну реакцію в мозку щурів, що старіють, з ознаками втрати пам'яті.
Крім того, додавання в оброблені продукти DHA омега-3 жирних кислот запобігало проблемам пам'яті і майже повністю знижувало запальні ефекти. Дієта тварин у дослідженні імітувала готові до вживання продукти для людей, які часто упаковуються для тривалого зберігання, такі як картопляні чіпси та інші закуски, заморожені обіди (страви з макаронів та піци) та ковбасні вироби з консервантами.
Така дієта з високим ступенем переробки зазвичай асоціюється з ожирінням та діабетом 2-го типу. Нові результати показують, що у випадку продуктів із високим ступенем переробки пошкодження старого мозку стає помітним уже через чотири тижні.
Тому краще такої їжі уникати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу
7 ознак, що дитина не висипається
Салат з крабовими паличками, сиром і помідорами
Класичний чізкейк з мандаринами: зможе приготувати кожен