Топ-5 продуктів, які омолоджують організм
22:30, 29 Лист 2024 · Категорія: Харчування, Секрети довголіття · Переглядів 145 ·
Вчені стверджують, що вони допоможуть відтермінувати старіння.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
1. Полуниця. Ягоди полуниці чудово захищають мозок від старіння, тому його рекомендують для профілактики неврологічних захворювань, зокрема хвороби Альцгеймера. У полуниці дуже багато антиоксидантів, які нейтралізують дію вільних радикалів та усувають запальні процеси. За вмістом фітезину полуниця лідирує - на 1 г ягоди припадає близько 160 мкг речовини.
2. Хурма. Хурма відома своїми корисними властивостями щодо поліпшення травлення та усунення запальних процесів. Фрукт є багатим джерелом вітаміну А, лікопіну, лютеїну та інших цінних мікроелементів. У комплексі з фітезином вони блокують вільні радикали, омолоджують тканини та борються із хворобливими процесами.
3. Ківі. Ківі здатне розріджувати кров, як аспірин, тому його потрібно споживати при проблемах із серцево-судинною системою. Речовини, що містяться в плодах, не дозволяють утворюватися згусткам у крові, що допомагає уникнути інсульту, інфаркту, а також тромбозу.
4. Виноград. Виноградні грона – це не просто смачні ягоди, це ще вкрай поживний та корисний продукт. Вони благотворно впливають на роботу серця і підшлункової залози, оскільки мають середній глікемічний індекс. У винограді дуже багато ресвератролу – протизапальної речовини, яка захищає від багатьох серйозних хвороб, у тому числі від онкологічних захворювань, ішемії, дегенерації нервів та хвороби Альцгеймера. Крім того, ресвератрол допомагає боротися з різними вірусами та грибками.
5. Яблуко. Яблуко багато хто вважає найпростішим і повсякденним фруктом, але все не так просто. Плоди містять велику кількість фітезину, а також вітаміну С та В-каротину. Яблука допомагають зняти запалення, а також розвивають стійкість до різних інфекційних збудників та нейтралізують вільні радикали.
Тож їжте на здоров'я!
2. Хурма. Хурма відома своїми корисними властивостями щодо поліпшення травлення та усунення запальних процесів. Фрукт є багатим джерелом вітаміну А, лікопіну, лютеїну та інших цінних мікроелементів. У комплексі з фітезином вони блокують вільні радикали, омолоджують тканини та борються із хворобливими процесами.
3. Ківі. Ківі здатне розріджувати кров, як аспірин, тому його потрібно споживати при проблемах із серцево-судинною системою. Речовини, що містяться в плодах, не дозволяють утворюватися згусткам у крові, що допомагає уникнути інсульту, інфаркту, а також тромбозу.
4. Виноград. Виноградні грона – це не просто смачні ягоди, це ще вкрай поживний та корисний продукт. Вони благотворно впливають на роботу серця і підшлункової залози, оскільки мають середній глікемічний індекс. У винограді дуже багато ресвератролу – протизапальної речовини, яка захищає від багатьох серйозних хвороб, у тому числі від онкологічних захворювань, ішемії, дегенерації нервів та хвороби Альцгеймера. Крім того, ресвератрол допомагає боротися з різними вірусами та грибками.
5. Яблуко. Яблуко багато хто вважає найпростішим і повсякденним фруктом, але все не так просто. Плоди містять велику кількість фітезину, а також вітаміну С та В-каротину. Яблука допомагають зняти запалення, а також розвивають стійкість до різних інфекційних збудників та нейтралізують вільні радикали.
Тож їжте на здоров'я!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: