Принаймні, так стверджують канадські вчені.
Кульбаба дуже корисний. Нове дослідження, яке було проведено в Університеті Віндзор у Канаді на кафедрі хімії та біохімії, свідчить про те, що чай із кульбаб впливає на ракові клітини. Канадські вчені стверджують, що чай з кульбаб може вбити ракові клітини всього за 2 дні. Дослідження були зосереджені на коренях кульбаби і показали, що вони можуть вбити більшість ракових клітин.
72-річний Карл Джонс проходив інтенсивну, агресивну хіміотерапію протягом трьох років. Внаслідок невдалого лікування лікарі відправили його додому, щоб він провів там «останні дні» свого життя. Чоловік вирішив пити чай із кореня кульбаби від безвиході. Через чотири місяці у нього спостерігалася ремісія раку.
Чай з кульбаби містить ефірні олії, інулін, левулін і холін, тараксацин і муцин, сапоніни, смоли, жирні кислоти, цукру та пектин, камедь та білок. Вітамінно-мінеральний профіль напою: A, B1, B2, B3, B6, C та E, кальцій, хром, залізо, магній та марганець, фосфор, тіамін, рибофлавін, калій та натрій, селен, кремній, фолієва кислота та цинк.
Звісно, не варто цим чаєм заміняти повноцінне лікування. Але в якості допоміжного засобу чому б і не спробувати?