Полюбляєте картоплю фрі та гамбургери? А чи не шкодить це вашому мозку? Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
Для гармонійного розвитку людський мозок потребує ненасичених жирів омега-3
Картопля-фрі, гамбургери, чіпси, солодка газована вода та інші страви в стилі фаст-фуд шкодять не лише здоров'ю, але й інтелекту, з'ясували вчені. Університет Західної Австралії провів тривалий експеримент, протягом трьох років спостерігаючи за 602 школярами з різними стилями харчування.
Дослідники виміряли IQ хлопців у віці 14 років і склали докладний опис харчування в сім'ї і в школі. У 17 років підлітки пройшли повторні тести. Виявилося, що у тих, хто харчувався напівфабрикатами або в закладах фаст-фуду, рівень інтелекту в середньому нижчий, ніж у тих, хто харчувався здоровою їжею.
Дієта також зробила вплив на уважність, посидючість і різні види пам'яті підлітків. На думку вчених, такий вплив фаст-фуду на розвиток мозку пояснюється високим вмістом цукру і омега-6 жирних кислот. Для гармонійного розвитку людський мозок потребує ненасичених жирів омега-3 і складних вуглеводів, що містяться в овочах, фруктах і крупах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу