Вживання в їжу великої кількості червоних рослинних продуктів змінює колір шкіри на краще, встановили шотландські вчені. Дослідники пояснюють це вмістом в плодах червоних і жовтих пігментів.
Хочете красиву шкіру? Їжте червоні продукти
Для участі в експерименті відібрали 35 студентів у віці від 18 до 25 років, із спочатку блідою шкірою. Щоб довести здатність яблук, апельсинів, томатів і т.д. підвищувати тонус шкіри і покращувати її колір, учасникам експерименту довелося протягом шести тижнів їсти тільки приписані дослідниками овочі та фрукти. Автозагар і солярій на цей період потрапили в список заборонених задоволень. Втім, після двох місяців червоно-оранжевого фрукто-овочеїдства, послуги SPA були вже ні до чого, так як колір шкіри дійсно покращився і став більш привабливим. Крім червоних овочів і фруктів, чудодійним ефектом відзначилися зелені овочі і манго.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?