Ми звикли все "пхати" до холодильника, мовляв, так довше постоїть. А от для деяких продуктів це правило категорично не підходить.
Небажані гості холодильної камери
- Консерви, копченості, варення. Ці продукти харчування тільки займають простір, якого нам вічно не вистачає.
- Тверді овочі (картопля, морква, цибуля) потрібно зберігати в плівці або пластиковій коробці, але ніяк не в холодильнику, де вони швидше зіпсуються.
- Дині та гарбузи від зберігання в холодильнику не стають кращими.
- Тропічні фрукти при низьких температурах загнивають і виділяють шкідливі речовини. Краще прибирайте усі свої цитрусові на полиці в шафу. Не люблять цього також гранати та хурма. Ці фрукти краще загорнути в декілька шарів паперу і зберігати в сухому місці при кімнатній температурі.
- Шоколад і цукерки. На їх поверхні при низькій температурі виступає конденсат, потім він висихає, а на поверхні залишаються дрібні кристали цукру, можна сказати, шоколад "сивіє". У такому вигляді його можна їсти, але він не такий смачний і красивий.
- Оливкова олія, в холоді вона пустить пластівці і стане несмачною.
- Мед, тому що холод вбиває всі його корисні властивості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу