Манго: навіщо його їсти як ним лікуватись?
06:00, 01 Бер 2013 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 7037 ·
Згідно з легендою плід манго був посланий на втіху Будді, який віддавався гірким роздумам про людські долі. Але навіть у хвилину гарного настрою ароматне манго аж ніяк не буде зайвим і поліпшить самопочуття.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
НАВІЩО ЙОГО ЇСТИ
Для шкіри
Манго - справжній еліксир молодості для шкіри! Плід містить вітамін С і ферменти, які перешкоджають появі зморшок, стимулюють утворення колагенових волокон, від стану яких залежить еластичність і пружність шкіри.
Для серця та судин
Одне велике манго здатне задовольнити добову потребу організму в калії, необхідному для діяльності серцево-судинної системи. Свіжий манговий сік сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, його можна використовувати для профілактики атеросклерозу.
Для зору
Манго - відмінний постачальник каротину (провітаміну А), який в організмі перетворюється на ретинол, який бере активну участь у процесах сутінкового і кольорового зору, позитивно впливає на стан рогівки ока.
Для нирок
Завдяки високому вмісту води і мінеральних речовин манго чудово очищає і нормалізує роботу нирок. Включайте в раціон розвантажувальних днів це тропічне диво - і ви поліпшите обмін речовин і позбудетеся від набряків.
Для нервової системи
У манго багато глюкози, яка викликає приплив енергії і благотворно діє на центральну нервову систему. Склянка свіжого соку, випита зранку, - справжній заряд бадьорості на весь день. До речі, енергетична цінність манго - в 100 г всього 70 ккал.
Для профілактики раку
Дослідження показали, що манго багатий антиоксидантами - речовинами, що протистоять вільним радикалам, які провокують розвиток пухлин.
ЯК НИМ ЛІКУВАТИСЯ
Паста від герпесу на губах
Розімніть виделкою трохи стиглої м'якоті манго, змішайте з двома краплями ментолове масла і прикладіть кашку до запаленого ділянці губи на 10-15 хвилин. Повторюйте 2 рази на день. Активна дія забезпечує противірусну речовина - магнеферін, виявлене в манго.
Зволожуюча крем-маска для шкіри, що лупиться
Змішайте 2 столові ложки подрібненої м'якоті манго з чайною ложкою меду, додайте чайну ложку оливкової олії і нанесіть на обличчя. Через 15 хвилин змийте теплою водою, протріть обличчя тоніком.
Антистресовий коктейль
Змішайте 3 столові ложки м'якоті манго, столову ложку гречаного меду і 0,5 склянки теплого молока. Випийте маленькими ковтками.
Напій для сечокам'яної хвороби
Змішайте порівну свіжовичавлений сік моркви і манго. Приймайте по столовій ложці 3-4 рази на день за 30 хвилин до їжі протягом місяця.
ЯК ЙОГО ВИБИРАТИ
Найпоширеніший вид манго - довгастий, з гладкою помаранчевої шкіркою. У магазинах часто зустрічаються плоди і темно-зеленого кольору з червоним бочком. Зрілий плід повинен бути м'яким і мати з боку плодоніжки маленькі вмятинки.
У стиглого манго невелика плоска кісточка, а м'якоть ніжна і солодка. Вона може мати різні відтінки смаку (персиковий, банановий, лимонний, динний), але в них завжди присутні характерні, трохи вловимі хвойні нотки.
Щоб плід дозрів, залиште його на 2-3 дні при кімнатній температурі, але не кладіть у холодильник: інакше манго почне гнити.
ЯК ЙОГО ГОТУВАТИ
З манго виходять апетитні закуски, прохолодні коктейлі, пікантні соуси і фруктове желе. Плоди манго можна консервувати, заморожувати й висушувати, використовувати для приготування джему і повидла.
Щоб підвищити засвоюваність каротину, якого в манго більше, ніж у моркві, заправляйте салати і закуски з нього рослинною олією, майонезом, йогуртом, знежиреної сметаною.
Для шкіри
Манго - справжній еліксир молодості для шкіри! Плід містить вітамін С і ферменти, які перешкоджають появі зморшок, стимулюють утворення колагенових волокон, від стану яких залежить еластичність і пружність шкіри.
Для серця та судин
Одне велике манго здатне задовольнити добову потребу організму в калії, необхідному для діяльності серцево-судинної системи. Свіжий манговий сік сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, його можна використовувати для профілактики атеросклерозу.
Для зору
Манго - відмінний постачальник каротину (провітаміну А), який в організмі перетворюється на ретинол, який бере активну участь у процесах сутінкового і кольорового зору, позитивно впливає на стан рогівки ока.
Для нирок
Завдяки високому вмісту води і мінеральних речовин манго чудово очищає і нормалізує роботу нирок. Включайте в раціон розвантажувальних днів це тропічне диво - і ви поліпшите обмін речовин і позбудетеся від набряків.
Для нервової системи
У манго багато глюкози, яка викликає приплив енергії і благотворно діє на центральну нервову систему. Склянка свіжого соку, випита зранку, - справжній заряд бадьорості на весь день. До речі, енергетична цінність манго - в 100 г всього 70 ккал.
Для профілактики раку
Дослідження показали, що манго багатий антиоксидантами - речовинами, що протистоять вільним радикалам, які провокують розвиток пухлин.
ЯК НИМ ЛІКУВАТИСЯ
Паста від герпесу на губах
Розімніть виделкою трохи стиглої м'якоті манго, змішайте з двома краплями ментолове масла і прикладіть кашку до запаленого ділянці губи на 10-15 хвилин. Повторюйте 2 рази на день. Активна дія забезпечує противірусну речовина - магнеферін, виявлене в манго.
Зволожуюча крем-маска для шкіри, що лупиться
Змішайте 2 столові ложки подрібненої м'якоті манго з чайною ложкою меду, додайте чайну ложку оливкової олії і нанесіть на обличчя. Через 15 хвилин змийте теплою водою, протріть обличчя тоніком.
Антистресовий коктейль
Змішайте 3 столові ложки м'якоті манго, столову ложку гречаного меду і 0,5 склянки теплого молока. Випийте маленькими ковтками.
Напій для сечокам'яної хвороби
Змішайте порівну свіжовичавлений сік моркви і манго. Приймайте по столовій ложці 3-4 рази на день за 30 хвилин до їжі протягом місяця.
ЯК ЙОГО ВИБИРАТИ
Найпоширеніший вид манго - довгастий, з гладкою помаранчевої шкіркою. У магазинах часто зустрічаються плоди і темно-зеленого кольору з червоним бочком. Зрілий плід повинен бути м'яким і мати з боку плодоніжки маленькі вмятинки.
У стиглого манго невелика плоска кісточка, а м'якоть ніжна і солодка. Вона може мати різні відтінки смаку (персиковий, банановий, лимонний, динний), але в них завжди присутні характерні, трохи вловимі хвойні нотки.
Щоб плід дозрів, залиште його на 2-3 дні при кімнатній температурі, але не кладіть у холодильник: інакше манго почне гнити.
ЯК ЙОГО ГОТУВАТИ
З манго виходять апетитні закуски, прохолодні коктейлі, пікантні соуси і фруктове желе. Плоди манго можна консервувати, заморожувати й висушувати, використовувати для приготування джему і повидла.
Щоб підвищити засвоюваність каротину, якого в манго більше, ніж у моркві, заправляйте салати і закуски з нього рослинною олією, майонезом, йогуртом, знежиреної сметаною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: