Пити протягом дня можна чай і каву без цукру, воду. Дозволена порція алкоголю.
У овочі не можна додавати масло або майонез. При бажанні заправляйте їх лимонним соком, оцтом; додавайте спеції, зелень, часник.
До денного раціону можна додати порцію фруктів: 1 середній або 2 маленьких, якщо банан, то невеликий.
Отже, вибирайте один із запропонованих варіантів.
Сніданок.
1) тарілка вівсянки без цукру, фрукт;
2) склянку йогурту, шматок хліба з висівками, 2 чайні ложки меду;
3) шматок хліба з овочами, шматком шинки (нежирної курки) або скибочкою сиру;
4) маленька гуртка фруктового соку без цукру, тост, яблуко;
5) половина грейпфрута, яйце, шматок хліба;
6) невеликий шматок смаженого без масла м'яса, помідор, 2 хрусткі хлібці;
7) рибна котлета, тушковані гриби, шматок хліба з борошна грубого помелу, половина склянки фруктового соку без цукру;
8) порція відварених макаронів з зеленими овочами;
9) фруктовий салат, йогурт без цукру.
Обід.
1) 75 г нежирного м'яса, 200 г відвареної картоплі, 40 г тертого сиру;
2) 100 г яловичої печінки, запеченої з грибами, 2 невеликих помідора;
3) 125 г нежирної свинячої відбивної, 125 г картоплі, звареного «в мундирі»;
4) 150 г риби, 75 г зеленого горошку, 2 невеликі варені картоплини, склянка йогурту;
5) 50 г спагетті з соусом, приготованим з 100 г нежирного яловичого фаршу, помідорів, ріпчастої цибулі, часнику і зелені;
6) 100 г бруньок, помідори, скибочка бекону, 1 ст. л. зеленого горошку, фрукт.
Полудень.
1) 2 шматки хліба, омлет з двох яєць з помідорами та зеленню;
2) 100 г підсушеною булки, 50 г сиру, мариновані овочі;
3) 200 г картоплі «в мундирі», 125 г вареної квасолі;
4) 2 невеликі булочки з борошна грубого помелу, овочевий салат, шматок шинки, склянку йогурту без цукру.
Вечеря.
1) 2 шматки хліба з борошна грубого помелу і шматок нежирної шинки, або 50 г курки, або 90 г тунця, або 25 г сиру;
2) 125 г вареної квасолі, тост із хліба з висівками, 12 г тертого сиру, склянку несолодкого йогурту або 1 яблуко;
3) половина грейпфрута, 150 г риби, приготованої без олії;
4) тарілка овочевого супу, невелика порція макаронів;
5) біфштекс, булочка з борошна грубого помелу.