Якщо ти будеш стверджувати, що дотримуєшся здорової дієти в період святкових застіль, це буде не зовсім правдою. Однак ти можеш отримати більше користі, якщо будеш додавати в свої новорічні страви корисні вітамінні спеції, які мають протизапальну дію і антибактеріальним ефектом. Вони допоможуть твоєму організму впоратися з надмірним навантаженням.
Найкращі спеції для схуднуння
Отже, візьми на замітку, які спеції слід додавати в свої новорічні страви:
розмарин
Додавай розмарин в смажене м'ясо, картопляне пюре або навіть печиво. Крім приємного аромату, як з'ясували дослідники з Університету штату Канзас, додавання екстракту розмарину при смаженні котлет для гамбургерів зменшує вміст у м'ясі гетероциклічних амінів ( HCAs ) - канцерогенів, які формуються при смаженні або приготуванні червоного м'яса на грилі.
імбир
Імбир має протизапальні властивості і, згідно з результатами вишукувань, допомагає заспокоїти шлунок за рахунок зменшення відчуття нудоти.
кориця
Багато додають у корицю в гарячий сидр, кава і вино, але ця спеція в помірних кількостях обов'язково повинна бути частиною здорового харчування. Кориця має антибактеріальні властивості і допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.
м'ята
У м'яті містяться бета -каротин, вітамін А і вітамін С. А, як показують результати досліджень, її аромат допомагає запобігти головні болі викликані напругою, поліпшити концентрацію уваги, приборкати апетит і навіть зменшити симптоми застуди.
мускатний горіх
Не обходиться увагою мускатний горіх, обов'язково додавай його в свої страви, адже ця спеція відома своїми протигрибковими і антибактеріальними властивостями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу