Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Принципи харчування проти раку

08:15, 02 Сер 2013 · Категорія: Харчування, Рак і пухлини · Переглядів 4206 · 

Правильне співвідношення
При складанні раціону, потрібно правильно розподіляти співвідношення продуктів: 2/3 має припадати на рослинні продукти і тільки 1/3 - на тваринний білок.



Контроль ваги
Ожиріння збільшує ризик розвитку раку нирок, товстої кишки, стравоходу. Для контролю ваги вживайте овочі та фрукти. Більше вітамінів містять сезонні овочі та фрукти, що не піддаються довгому зберіганню і транспортуванню.

Гасити і парити
Спосіб приготування їжі грає не останню роль у попередженні раку. Жарка, приготування на грилі і відкритому вогні при високій температурі призводить до утворення в стравах канцерогенів, що підвищують ризик розвитку раку.
Тому для збереження користі продуктів потрібно їх варити, тушкувати або готувати на пару. Так на вашому столі виявляться виключно корисні страви.

Обмеження алкоголю
Вживання алкоголю підвищує ризик розвитку раку порожнини рота, глотки, гортані, стравоходу, печінки, товстої, прямої кишки, а також молочної залози. Для профілактики раку та інших захворювань допустимо вживання сухого червоного або білого вина, але тільки в розумних межах: не більше одного келиха в день для жінок і двох келихів - для чоловіків.

Вживання води
Питна вода здатна знизити ризик розвитку раку сечового міхура. Її дія дуже проста: чим більше води, тим нижче концентрація канцерогенів в сечі і коротше час контакту цих шкідливих речовин з клітинами слизової оболонки сечового міхура.

Відмова від копченостей
Копчені продукти, м'ясні напівфабрикати і все перероблене м'ясо крім великої кількості солі містять ще й шкідливі нітрозаміни, які збільшують ризик розвитку колоректального раку і раку шлунка.
Таким продуктам, як ковбаси, сосиски, шинка і т. д., не місце на столі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
1:20
Топ-10 продуктів, котрі зупиняють онкологію
0:20
10 продуктів, які викликають рак
23:30
Капуста, котра запобігає раку, виразці та катаракті
22:30
8 плюсів від вживання козячого молока
14:13
Чим допомагає здоров'ю найкорисніший японський чай
12:30
Найкращі фрукти та овочі для здоров'я чоловіків
10:30
7 причин пити воду з лимоном щоранку
9:30
Овоч, який може сповільнити розвиток раку
8:30
Чому на кухні варто використовувати дерев'яну ложку
19:30
Топ-10 корисних властивостей листя салату
17:30
Гостра їжа, яка знімає біль та знижує рівень цукру в крові
13:30
4 плюси від соку квашеної капусти
12:30
Користь для здоров'я від регулярного вживання ківі
10:30
Три хвороби, які передаються через їжу
Здоров'я в соцмережах: