Суп-пюре з брокколі
500 г капусти, 750 мл овочевого бульйону, 1 картоплина, 2-3 ст.л. молока, сіль, чорний перець за смаком.
Капусту вимий, розділи на невеликі суцвіття, картоплю очисти і наріж дрібними кубиками. Кинь овочі в бульйон, доведи до кипіння і вари 7-10 хвилин. Виклади все в блендер, додай гаряче молоко і збий до однорідної маси (як варіант, можна перетерти через сито). Приправити сіллю і перцем.
Рибні тефтелі
500 г рибного філе (червона, біла риба або їх суміш), 2 ст. л. сиру, 1 яйце, півпучка петрушки, сіль, чорний перець за смаком.
Рибу дрібно наріж, змішай з сиром, яйцем, дрібно нарубаного зеленню, посолити, поперчити. Сформуй невеликі котлетки, постійно змочуючи руки. Готуй на парі.
На замітку
Якщо у тебе немає пароварки, "посмаж" тефтелі на 3-4 ст.л. води.
Райдужний салат
Половина качана червоної капусти, 1 невелика морква, трохи петрушки, 1 невелика редька, жменю гарбузового насіння, 1 солодке яблуко, половина апельсина і половина лимона, 1 ст. л. рослинної олії, сіль, перець за смаком.
Нашаткуйте капусту, перетріть з сіллю, дай постояти 10 хвилин і відіжми від соку. Моркву і редьку натри на тертці, петрушку подрібни. Змішай всі інгредієнти, полий сумішшю з соку лимона і апельсина, олії, солі і перцю.