Волоські горіхи так легко додати в тарілку каші вранці або перекушувати ними протягом дня! Це відмінні джерела альфа-ліноленової кислоти - однієї з трьох омега-3 жирних кислот.
Практично всі горіхи, крім мигдалю, також містять цю кислоту.
Лікарі рекомендують вживати мінімум дві порції риби на тиждень. Це може бути лосось, тунець, оселедець, озерна форель, сардини. Дослідження показують, що омега-3 кислоти знижують рівень холестерину в артеріях. Також вони допомагають зменшити ризик виникнення нерегулярного серцебиття.
Зелені соєві боби, наприклад, квасоля і сочевиця, теж повинні бути в раціоні. У них міститься багато корисної альфа-ліноленової кислоти.
Крім того, такі продукти приємно урізноманітнять ваше меню.
Вибрати рослинну олію з високим вмістом омега-3 жирних кислот для гасіння, випічки і салатів.
Хороший вибір - масло з рапсу, сої та горіха. Однак пам'ятайте, що це продукт з дуже високою калорійністю.
Шпинат, капуста і зелень також містять омега-3 жирні кислоти. Дослідження показують, що вони можуть допомогти запобігти багатьом хворобам, у тому числі раку, запальні захворювання кишечнику, системний червоний вовчак, ревматоїдний артрит.
Морські водорості багаті не тільки йодом, в них міститься також одна з омега-3 жирних кислот - докозагексаєнова. Вживайте цей корисний морепродукт частіше!
У магазинах представлено різноманітність продуктів із сої: тофу, місо, соєве молоко. Соєві похідні мають багато переваг, у тому числі рослинну жирну альфа-ліноленову кислоту.
Замініть м'ясний фарш на сою, і ви отримаєте збагачене омега-3 жирними кислотами блюдо.
Більшість людей не отримують достатню кількість омега-3 в своєму раціоні. Ліквідувати цей недолік можна за рахунок споживання, наприклад, капсул риб'ячого жиру або добавок з водоростей.
Рекомендована добова доза варіюється від 500 мг до 4 грамів. Але перед тим, як розпочати прийом, не забудьте проконсультуватися у фахівця.