1. 100 г сухих плодів ялівцю звичайного залити 3 склянками води, варити на слабкому вогні в закритому посуді 1 годину, процідити, додати 200 г цукру, варити до густоти сиропу. Приймати по чайній ложці 3 рази на день перед їжею. Засіб зберігати в темному прохолодному місці.
Найкращі рецепти для травлення
2. 100 г сухої подрібненої кори лимона залити 1 л горілки, настояти в темному місці 3 тижні, періодично струшуючи вміст, процідити. Приймати по 25 крапель 3 рази на день до їжі для збудження апетиту, проти блювання, при непритомності, як заспокійливий при нервових захворюваннях.
3. 50 г сухих подрібнених коренів кульбаби залити 0,5 л горілки, настояти в темному теплому місці 2 тижні, періодично струшуючи вміст, процідити. Приймати для порушення апетиту, поліпшення травлення, при запаленні, пухлинах, каменях у печінці, при водянці, хронічних запорах, нирково-та сечокам'яній хворобах, при порушенні обміну речовин, при шкірних захворюваннях - по 30 крапель 3 рази на день до їжі.
4. 30 штук зелених (молочної зрілості) волоських горіхів подрібнити, залити 1 л спирту, настояти на сонці 2 тижні періодично струшуючи вміст, процідити. Зберігати в темному місці. Приймати при нетравленні шлунка, болі в шлунку і кишечнику по чайній ложці зі столовою ложкою води 3 рази на день перед їжею.
5. Свіжий виноградний сік уварити на слабкому вогні, знімаючи пінку, на 2/3 об'єму. Зберігати в темному прохолодному місці. Цей сік сприяє прекрасному травленню їжі, очищає і просвітлює кров.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу