ТОП-9 найкорисніших продуктів
06:30, 10 Лип 2013 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 3256 ·
Які продукти корисні при багатьох хворобах і дозволять вам прожити до глибокої старості?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
1) Коричневий рис
Багато хто уникає вуглеводів, тому що від них, на загальну думку, товстіють. Але вони дуже важливі для підтримки енергетичного рівня. Не забувайте про продукти з цільного зерна: коричневий рис, хліб і каші, які містять багато волокна.
Це допоможе знизити рівень холестерину, зменшити ризик серцево-судинних захворювань, раку прямої кишки, каменів у жовчному міхурі, діабету і ожиріння, це також життєво важливо для здоров'я кишечника, який з віком стає менш активним.
2) Курячі яйця
Яйця є джерелом білка і лютеїну, який захищає очі від катаракти. Дослідження дають підставу вважати, що вони запобігають утворенню тромбів, знижуючи ризик інфаркту та інсульту. За даними недавнього дослідження, споживання 6 яєць на тиждень знижує ризик раку молочної залози на 44%.
Сьогодні дієтологи говорять, що 1 яйце в день не підвищує рівень холестерину, тому що організм сам виробляє холестерин з насичених жирів, а не отримує його з багатими холестерином продуктами, до яких відносяться яйця.
3) Шпинат
У цьому продукті більше поживних речовин, ніж у будь-якому іншому. Це джерело заліза, вітамінів C, A і K і антиоксидантів, що допомагають нам захиститися від інфаркту та інсульту. Шпинат захищає від раку прямої кишки, остеопорозу і артритів. Як і яйця, він багатий лютеїном, корисним для очей. Яєчня або омлет зі шпинатом - корисний варіант сніданку.
4) Банани
Всього один жовтий плід містить 467 мг калію, який потрібен, щоб м'язи (особливо серцеві) залишалися сильними і здоровими. Він також допомагає знизити артеріальний тиск. Банани є також джерелом волокна, що запобігає серцево-судинним захворюванням.
Додайте порізаний банан у вівсянку або розітріть його в блендері з йогуртом або молоком і невеликою кількістю фруктового соку.
5) Курка
Це найздоровіше м'ясо. Крім того, курка багата білками і запобігає зниженню маси кісток. Це також джерело селену, що запобігає раку, і вітамінів групи B, що підвищують рівень енергії і підсилюють роботу мозку.
6) Лосось
Ця риба багата жирами групи омега-3, які знижують рівень холестерину, захищають від деяких видів раку та запобігають утворенню тромбів.
Дослідження показують, що лососина полегшує депресивні стани й запобігає втраті пам'яті. Вона містить нікотинову кислоту, яка, за деякими даними, захищає від хвороби Альцгеймера.
Цю рибу корисно їсти не рідше 3-х разів на тиждень.
7) Чорниця
У цій ягоді небагато калорій, але дуже багато поживних речовин. Чорниця містить антиоксиданти, що допомагають запобігти катаракті, глаукомі, розширенню вен, геморой, виразку шлунка, серцево-судинні захворювання та рак.
Чорниця допомагає зменшити порушення діяльності мозку після інсульту і пом'якшує запалення травного тракту, допомагаючи впоратися з розладами шлунка.
8) Трави
З віком у нас притупляється почуття смаку, і легше всього додати солі, щоб їжа здавалася смачніше. Але сіль підвищує артеріальний тиск, тому краще додавати в їжу трави і спеції. Смак свіжих трав сильніше, але якщо їх немає під рукою, підійдуть трави в сушеному вигляді.
9) Часник
Часник допомагає запобігти раку і серцево-судинні захворювання, знижує ризик інсульту.
Він має протизапальну дію, допомагаючи зменшити біль і набряки при артритах.
Він корисний діабетикам.
Нагадаємо, раніше редакція "Здоров'я" повідомляла про найвідоміших зірок-вегетаріанок.
Багато хто уникає вуглеводів, тому що від них, на загальну думку, товстіють. Але вони дуже важливі для підтримки енергетичного рівня. Не забувайте про продукти з цільного зерна: коричневий рис, хліб і каші, які містять багато волокна.
Це допоможе знизити рівень холестерину, зменшити ризик серцево-судинних захворювань, раку прямої кишки, каменів у жовчному міхурі, діабету і ожиріння, це також життєво важливо для здоров'я кишечника, який з віком стає менш активним.
2) Курячі яйця
Яйця є джерелом білка і лютеїну, який захищає очі від катаракти. Дослідження дають підставу вважати, що вони запобігають утворенню тромбів, знижуючи ризик інфаркту та інсульту. За даними недавнього дослідження, споживання 6 яєць на тиждень знижує ризик раку молочної залози на 44%.
Сьогодні дієтологи говорять, що 1 яйце в день не підвищує рівень холестерину, тому що організм сам виробляє холестерин з насичених жирів, а не отримує його з багатими холестерином продуктами, до яких відносяться яйця.
3) Шпинат
У цьому продукті більше поживних речовин, ніж у будь-якому іншому. Це джерело заліза, вітамінів C, A і K і антиоксидантів, що допомагають нам захиститися від інфаркту та інсульту. Шпинат захищає від раку прямої кишки, остеопорозу і артритів. Як і яйця, він багатий лютеїном, корисним для очей. Яєчня або омлет зі шпинатом - корисний варіант сніданку.
4) Банани
Всього один жовтий плід містить 467 мг калію, який потрібен, щоб м'язи (особливо серцеві) залишалися сильними і здоровими. Він також допомагає знизити артеріальний тиск. Банани є також джерелом волокна, що запобігає серцево-судинним захворюванням.
Додайте порізаний банан у вівсянку або розітріть його в блендері з йогуртом або молоком і невеликою кількістю фруктового соку.
5) Курка
Це найздоровіше м'ясо. Крім того, курка багата білками і запобігає зниженню маси кісток. Це також джерело селену, що запобігає раку, і вітамінів групи B, що підвищують рівень енергії і підсилюють роботу мозку.
6) Лосось
Ця риба багата жирами групи омега-3, які знижують рівень холестерину, захищають від деяких видів раку та запобігають утворенню тромбів.
Дослідження показують, що лососина полегшує депресивні стани й запобігає втраті пам'яті. Вона містить нікотинову кислоту, яка, за деякими даними, захищає від хвороби Альцгеймера.
Цю рибу корисно їсти не рідше 3-х разів на тиждень.
7) Чорниця
У цій ягоді небагато калорій, але дуже багато поживних речовин. Чорниця містить антиоксиданти, що допомагають запобігти катаракті, глаукомі, розширенню вен, геморой, виразку шлунка, серцево-судинні захворювання та рак.
Чорниця допомагає зменшити порушення діяльності мозку після інсульту і пом'якшує запалення травного тракту, допомагаючи впоратися з розладами шлунка.
8) Трави
З віком у нас притупляється почуття смаку, і легше всього додати солі, щоб їжа здавалася смачніше. Але сіль підвищує артеріальний тиск, тому краще додавати в їжу трави і спеції. Смак свіжих трав сильніше, але якщо їх немає під рукою, підійдуть трави в сушеному вигляді.
9) Часник
Часник допомагає запобігти раку і серцево-судинні захворювання, знижує ризик інсульту.
Він має протизапальну дію, допомагаючи зменшити біль і набряки при артритах.
Він корисний діабетикам.
Нагадаємо, раніше редакція "Здоров'я" повідомляла про найвідоміших зірок-вегетаріанок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: