Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Твій ворог - ковбаса

06:30, 22 Січ 2013 · Категорія: Харчування · Переглядів 4490 · 

Вчені із США підтвердили: ковбаса, шинка, червоне м'ясо та інші перероблені м'ясні продукти критично підвищують ризик розвитку онкогенних утворень в товстому кишечнику.



Червоне м'ясо підвищує ризик утворення пухлин

Червоне м'ясо підвищує ризик утворення пухлин



Онкологи з Центру вивчення ракових захворювань Вандербільта вважають, що ризик формування передракових утворень - поліпів - на стінках кишечника значно підвищується у людей, в раціоні яких домінує червоне м'ясо.

У широкомасштабному дослідженні, яке тривало 7 років, взяли участь 6307 добровольців у віці 40-75 років - всі вони пройшли колоноскопічне обстеження в клініці при центрі. В результаті у 2543 пацієнтів були виявлені поліпи. Після діагностики всіх учасників попросили заповнити анкету з питаннями про раціон, харчове поводження, переваги і звички у харчуванні, харчування. Зокрема, в анкеті присутні пункти про вживання м'ясних продуктів.

«Виявилося, що часте вживання червоного м'яса, особливо м'ясних продуктів, що зазнали термообробку при високій температурі, пов'язане з підвищенням ризику утворення поліпів на стінках кишечника. Як відомо, в продуктах такого роду присутні певні канцерогени - доведено, що вони провокують ріст пухлин у лабораторних тварин », - розповіли науковці.

Крім раціону вчені врахували такі чинники ризику розвитку раку, як куріння. З'ясувалося, що у курців-«м'ясоїдів» ризик утворення поліпів у прямій кишці був найбільш високим.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

8:30
Поживні продукти, які зарядять вас енергією на день
6:30
Овочевий сік почистить шлунок та кишківник
1:20
Фрукт, котрий виганяє камені з нирок
0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
1:20
Топ-10 продуктів, котрі зупиняють онкологію
0:20
10 продуктів, які викликають рак
23:30
Капуста, котра запобігає раку, виразці та катаракті
22:30
8 плюсів від вживання козячого молока
14:13
Чим допомагає здоров'ю найкорисніший японський чай
12:30
Найкращі фрукти та овочі для здоров'я чоловіків
10:30
7 причин пити воду з лимоном щоранку
9:30
Овоч, який може сповільнити розвиток раку
8:30
Чому на кухні варто використовувати дерев'яну ложку
19:30
Топ-10 корисних властивостей листя салату
17:30
Гостра їжа, яка знімає біль та знижує рівень цукру в крові
Здоров'я в соцмережах: