Зараз якраз сезон "фіолетового" овочу. В чому ж користь баклажанів для нашого здоров'я?
Сезон баклажанів корисний для тих, хто худне
* У баклажані ідеальне співвідношення солей калію і натрію - 5:1 , тому вони надають м'який , але виразний сечогінний ефект .
* Наявність пектинової і тартанової кислот сприяє виведенню холестерину , лікуванню атеросклерозу , нормалізує діяльність печінки , особливо при жировій дистрофії.
* За кількістю кальцію вони перевершують цибулю , моркву , огірки , перець , диню , гарбуз , салат.
* Завдяки наявності фенольних сполук , баклажани зміцнюють судини , стимулюють роботу кишечника. Їх просто необхідно їсти тим , хто хоче схуднути - " синенький " низькокалорійний продукт , який дає стабільне відчуття ситості. Рекомендуються вони і при цукровому діабеті.
* Для лікування суглобів радять не тільки використовувати сезон свіжих баклажанів , а й насушити їх на зиму і весну . Для цього треба зняти верхню темну шкірку , розрізати вздовж на тонкі пластинки і висушити як гриби. Зберігати у паперових або полотняних мішечках . Перед вживанням розмочувати , можна використовувати в перші і другі страви.
* З плодів баклажана можна приготувати настій і сік , які ефективно використовуються для лікування серцево - судинних захворювань , атеросклерозу , хвороб печінки і набряків.
- Сік з баклажана .
Баклажан миють і очищають від шкірки , труть на тертці і видавлюють сік. Приймають щодня по 1 /2 склянки 3 рази на день перед їжею.
- Настій .
Баклажан середнього розміру очистити від шкірки. Порізати дрібними кубиками і залити 250 мл окропу. Помістити на водяну баню на 30 хв. Настій процідити. Використовують як ефективний жовчогінний засіб щодня по 1 /2 склянки 3-4 рази перед їдою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу