Рецепти компотів з абрикосів відрізняються способом приготування: плоди кладуться цілком або розрізаються. Крім абрикосів, в компот додають сливи, вишні, полуницю та інші фрукти. Головне при приготуванні абрикосового компоту - правильно розрахувати кількість цукру.
Секрети приготування абрикосового компоту
Для консервування відбирають стиглі абрикоси, дозрілі на дереві. Якщо фрукти будуть не дуже м'які, а зрілі, але щільні, то до зими не втратять форму і свій апетитний вигляд.
Компот з абрикосів можна варити різними способами: з кісточками, без кісточок, у цукровому сиропі і т.д. Але крім чудового смаку, важливо зберегти в компоті всі корисні речовини і вітаміни. Якщо ти вирішила залишити кісточки в абрикосах, обов'язково використовуй його протягом року. Справа в тому, в кісточках міститься синильна кислота (сильна отрута!), Яка через рік зберігання компотів переходить з кісточок в плоди.
Фруктовий компот можна не тільки заготовляти на зиму, а й готувати влітку в якості прохолодного напою.
Абрикосовий компот без кісточок
Інгредієнти: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, 3 л води.
Приготування: Абрикоси вимити і перебрати. Розділити на половинки і видалити кісточки. Укласти в чисті літрові банки, наповнюючи ємності наполовину.
Приготувати сироп з води і цукру, залити сироп у банки. Поставити в гарячу воду на стерилізацію на 5-7 хвилин. Закутати на 12 годин в ковдру. Зберігати в прохолодному місці.
Абрикосовий компот з кісточками
Інгредієнти: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, 3 л води.
Приготування: Стиглі неушкоджені абрикоси вимити і проколоти в декількох місцях за допомогою зубочистки. Щільно укласти абрикоси в стерилізовану банку.
Приготувати цукровий сироп і залити абрикоси. Накрити банку кришкою. Коли сироп охолоне, акуратно злити його назад в сотейник, ще раз довести до кипіння і знову залити ним абрикоси. Повторити операцію ще раз. Закрити банку і поставити на зберігання в темне прохолодне місце.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу