У результаті кислотності шлунка може не вистачати для ефективного переварювання цього м'яса, що призводить до відкладення жирів і появі зайвої ваги. Така ж ситуація з бобовими, гречкою, кукурудзою та кунжутом - вплив генів третьої групи призводить до того, що вони знижують виробництво інсуліну, сповільнюючи обмін речовин.
Для зниження ваги власникам четвертої групи крові потрібно виключити з раціону харчування червоне м'ясо, шинку і бекон, гречку, звичайну і Лімської квасоля, насіння соняшнику, кукурудзу, гречку, пшеницю і перець, постаратися взагалі обмежити споживання м'яса.
Продукти, вживання яких буде сприяти нормалізації і стабілізації ваги: Соя, риба (окрім морепродуктів), кисломолочні продукти, зелень, водорості, ананас, сири, соєвий сир, тофу, оливкова олія, печінка тріски, волоські горіхи і арахіс, овочі (окрім перцю , чорних оливок та кукурудзи), фрукти (крім різких і кислих), кава, зелений чай, чаї з ромашки, женьшеню, імбиру, шипшини, ехінацеї, глоду. Також рекомендовано додавати в їжу бурі водорості.
Харчуйтеся правильно і будьте здорові!