Як схуднути за допомогою брокколі
02:00, 25 Лист 2013 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 3413 ·
Ми підготували для тебе три рецепти страв з брокколі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рецепт № 1 - Хрусткий салат з брокколі і яблук
Інгредієнти на 2 порції:
Капуста брокколі - 350 г
Яблука червоні - 1 штука
Мигдаль - 40 г
Лук білий - 1 головка
Лук червоний солодкий - ½ головки
Часник - 1 зубчик
Сік лимонний - 2 столові ложки
Масло мигдальне - 2 столові ложки
Олія оливкова - 2 столові ложки
Сіль - за смаком
Мед - 1 чайна ложка
Перець свіжий - за смаком
приготування:
1. Броколі розділити на суцвіття і закинути в киплячу, підсолену на ваш смак, воду на 30-45 секунд.
2. Витягнути, струсити і опустити в холодну воду на 5 хвилин. Відкинути на друшляк, залишити в стороні.
3. Лук білий дрібно порубати і обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки, згасити до м'якості.
4. Половинку червоної цибулі нарізати тонкими скибочками.
5. Мигдаль порубати ножем або подрібнити блендером у велику крихту.
6. В окремій мисочці змішати мигдальне або оливкове масло ( на вибір), лимонний сік, видавлений часник і мед. Додати 2 столові ложки гарячої води і збити віночком до утворення піни. Спробуйте і додайте сіль і перець за смаком.
7. У великій мисці змішати брокколі, яблуко, порізане на часточки, червоний лук, рубаний мигдаль і підсмажену цибулю.
8. Заправити соусом, знову перемешать.Можно подавати, посипавши дрібно порубаним зеленою цибулею.
Рецепт № 2 - Салат з брокколі і грейпфрутом
Інгредієнти на 4 порції:
Капуста брокколі - 1 штука
Грейпфрути червоні - 1 штука
Зерна граната - ¾ склянки
Лук червоний - 1 головка
Горіхи волоські - ¾ склянки
Мед - 1 столова ложка
Оцет винний білий - 2 столові ложки
Олія оливкова - 1 столова ложка
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
приготування:
1. Броколі розділити на суцвіття і потримати в окропі на протязі приблизно 1 хвилини. Потім облити крижаною водою або потримати в мисці з льодом.
2. Грейпфрут очистити і розділити на часточки, кожну часточку розкрити і очистити від білих прожилок, щоб виключити гіркота.
3. Червоний цибулю дрібно порізати. Волоські горіхи розрізати навпіл і підсушити на сковороді.
4. У мисці змішати мед, оливкова олія, білий винний оцет, сіль і перець за смаком.
5. Заправити соусом овочі і фрукти і акуратно переміщати. Зверху прикрасити залишками зерен граната і волоським орехом.Вместо волоських горіхів можна використовувати кедрові або кешью.
Рецепт № 3 - Запечений лосось з брокколі
Інгредієнти на 6 порцій:
Лосось - 500 г
Капуста брокколі - 500 г
Сік лимонний - 2 столові ложки
Олія оливкова - 4 столові ложки
Сир твердий - 125 г
Молоко - 200 мл
Вершки - 100 мл
Яйце куряче - 4 штуки
Горіх мускатний мелений - щіпка
приготування:
1. Філе лосося нарізати скибочками, скропити лимонним соком, посолити і поперчити. Витримати 30 хвилин, залити гарячою водою і припустити 10 хвилин при слабкому кипінні.
2. Брокколі залити гарячою водою, посолити, варити 10 хвилин.
3. Вершки збити з молоком, сиром і яйцями, приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом.
4. У змащену маслом форму викласти шарами овочі і рибу, залити вершковою сумішшю. Запікати 20 хвилин при 220 ° С.
Інгредієнти на 2 порції:
Капуста брокколі - 350 г
Яблука червоні - 1 штука
Мигдаль - 40 г
Лук білий - 1 головка
Лук червоний солодкий - ½ головки
Часник - 1 зубчик
Сік лимонний - 2 столові ложки
Масло мигдальне - 2 столові ложки
Олія оливкова - 2 столові ложки
Сіль - за смаком
Мед - 1 чайна ложка
Перець свіжий - за смаком
приготування:
1. Броколі розділити на суцвіття і закинути в киплячу, підсолену на ваш смак, воду на 30-45 секунд.
2. Витягнути, струсити і опустити в холодну воду на 5 хвилин. Відкинути на друшляк, залишити в стороні.
3. Лук білий дрібно порубати і обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки, згасити до м'якості.
4. Половинку червоної цибулі нарізати тонкими скибочками.
5. Мигдаль порубати ножем або подрібнити блендером у велику крихту.
6. В окремій мисочці змішати мигдальне або оливкове масло ( на вибір), лимонний сік, видавлений часник і мед. Додати 2 столові ложки гарячої води і збити віночком до утворення піни. Спробуйте і додайте сіль і перець за смаком.
7. У великій мисці змішати брокколі, яблуко, порізане на часточки, червоний лук, рубаний мигдаль і підсмажену цибулю.
8. Заправити соусом, знову перемешать.Можно подавати, посипавши дрібно порубаним зеленою цибулею.
Рецепт № 2 - Салат з брокколі і грейпфрутом
Інгредієнти на 4 порції:
Капуста брокколі - 1 штука
Грейпфрути червоні - 1 штука
Зерна граната - ¾ склянки
Лук червоний - 1 головка
Горіхи волоські - ¾ склянки
Мед - 1 столова ложка
Оцет винний білий - 2 столові ложки
Олія оливкова - 1 столова ложка
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
приготування:
1. Броколі розділити на суцвіття і потримати в окропі на протязі приблизно 1 хвилини. Потім облити крижаною водою або потримати в мисці з льодом.
2. Грейпфрут очистити і розділити на часточки, кожну часточку розкрити і очистити від білих прожилок, щоб виключити гіркота.
3. Червоний цибулю дрібно порізати. Волоські горіхи розрізати навпіл і підсушити на сковороді.
4. У мисці змішати мед, оливкова олія, білий винний оцет, сіль і перець за смаком.
5. Заправити соусом овочі і фрукти і акуратно переміщати. Зверху прикрасити залишками зерен граната і волоським орехом.Вместо волоських горіхів можна використовувати кедрові або кешью.
Рецепт № 3 - Запечений лосось з брокколі
Інгредієнти на 6 порцій:
Лосось - 500 г
Капуста брокколі - 500 г
Сік лимонний - 2 столові ложки
Олія оливкова - 4 столові ложки
Сир твердий - 125 г
Молоко - 200 мл
Вершки - 100 мл
Яйце куряче - 4 штуки
Горіх мускатний мелений - щіпка
приготування:
1. Філе лосося нарізати скибочками, скропити лимонним соком, посолити і поперчити. Витримати 30 хвилин, залити гарячою водою і припустити 10 хвилин при слабкому кипінні.
2. Брокколі залити гарячою водою, посолити, варити 10 хвилин.
3. Вершки збити з молоком, сиром і яйцями, приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом.
4. У змащену маслом форму викласти шарами овочі і рибу, залити вершковою сумішшю. Запікати 20 хвилин при 220 ° С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: