Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Як зберегти вітаміни при приготуванні їжі

06:00, 25 Жов 2013 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 3843 · 

1. Зелень і овочі не можна замочувати на тривалий час - достатньо промити під струменем води.

Зберігаємо вітаміни в продуктах

Зберігаємо вітаміни в продуктах



2. Після протирання через сито або подрібнення на тертці не можна залишати продукти на повітрі або в теплі - так вони ще швидше зіпсуються, краще відразу перекласти в посуд для готування (тільки не алюмінієву або мідну, ці речовини надто активні ).

3. Кращий посуд для готування їжі - каструлі під тиском.

4. Додавання розпушувача тіста, питної соди, амонію та інших добавок сприяє знищенню вітамінів, не кажучи вже про те, що деякі смакові добавки просто шкідливі для здоров'я.

5. Додавання дріжджів збагачує їжу вітамінами групи В.

6. Вакуумне приготування консервів більшою мірою дозволяє зберегти корисні речовини (якщо порівнювати з іншими консервами). Звичайно, влітку краще їсти свіжі продукти, залишивши консерви до зими.

7. Один з найдавніших видів обробки їжі - запікання - найбільш корисний. На поверхні продукту з'являється скоринка, яка не дозволяє витікати соку, продукт залишається більш соковитим і корисним. Але якщо продукт, наприклад, м'ясо, покласти в духовку вологим, то скоринка утворюється повільніше і сік витікає.

8. Обсмажування на решітці - корисніше, особливо для людей, яким не рекомендується жирна їжа.

9. Для приготування більш корисної їжі замість обсмажування можна припускати продукти в невелику кількість молока, бульйону або вершків у закритому посуді. За приготуванням таких страв треба постійно наглядати, час від часу перевертати і поливати рідиною, що скупчилася на дні посуду. Все це робиться при помірній температурі.

10. Один з найбільш корисних способів обробки їжі - гасіння. Тут важливу роль для пом'якшення продуктів грає пар, який виникає при випаровуванні води з продуктів і води в посуді. Тому вода (бульйон) не повинна закривати шматки їжі «з головою». Втопити їжу - не найкращий спосіб її приготування.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

8:54
Що їсти і пити, щоб не було печії
11:38
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
10:49
Дієтологи назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
21:31
Вчені з'ясували, як звуки їжі допомагають схуднути
11:02
Дієтологи назвали найкращий час для обіду
9:00
Учені розповіли, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти
18:19
Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта
15:01
Небезпека, яку приховують у собі свіжовичавлені соки
12:03
Щоденне споживання кави знижує ризик смерті – скільки потрібно пити?
9:35
Медики розповіли, чим небезпечний мед для здоров'я
11:07
Дієтолог пояснив, чи можна дорослим людям пити молоко
23:37
Дієтолог розповіла як грамотно схуднути на гречці за 5 днів
9:41
Медики розповіли про шкоду ранкового чаю на порожній шлунок
23:58
Що їсти перед сном, щоб схуднути
23:18
Фахівці назвали продукти, які більшість готує неправильно
10:12
Топ-5 корисних продуктів, які варто додати в раціон
9:07
Чому здорове харчування — це не так складно, як здається
8:48
Як змінити харчові звички й не зірватися: покрокова інструкція
8:31
5 простих і корисних сніданків для активного дня
23:09
Як харчуватися здорово, якщо немає часу та бажання готувати
15:40
Топ-5 Міфів про здорове харчування, в які досі вірять
10:51
Банани не можна їсти вранці: дієтолог назвав причину
22:33
Експерти назвали переваги вживання зеленого чаю перед сном
9:35
Медики розповіли, який хліб допомагає схуднути
8:28
Коли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
11:26
Шкідливі звички в харчуванні: що заважає нам бути здоровими?
10:48
Здорові перекуси: смачні та корисні ідеї між прийомами їжі
7:19
Як сніданок впливає на продуктивність протягом дня
0:43
Грейпфрут — новий суперфуд?
23:50
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
22:51
Як кольори, запахи й текстури впливають на наше сприйняття їжі?
21:13
Сучасні дослідження фаст-фуду спростовують репутацію нездорової їжі
20:55
Які суперфуди можуть стати основою вашого раціону?
17:11
Як навчитися їсти все, але залишатися у формі?
14:05
Як харчуватись якщо немає часу на приготування
13:53
Чи справді суперфуди такі корисні як їх описують?
3:06
Як емоції керують нашим апетитом і що з цим робити
22:48
Харчування за хронотипом: як «совам» і «жайворонкам» адаптувати свій раціон для енергії та гарного самопочуття?
23:15
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
8:53
Які продукти допомагають захистити організм? - поради експерта
Здоров'я в соцмережах: