Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Які секрети приховує перець?

23:00, 27 Лют 2013 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 4846 · 

Солодкий перець не можна називати болгарським, поєднувати з молоком, додавати разом з насінням і класти в страви у великій кількості. Якщо знати ці та інші секрети паприки, з неї можна створити масу корисних страв - від салатів, закусок і супів до ягідних мусів і желе.

Додайте в життя корисної "перчинки"

Додайте в життя корисної "перчинки"



Солодкий перець, як і його вічний друг по тарілці і сусід помідор, приїхав на наші грядки з Південної Америки, де довгі століття, до приходу професійних селекціонерів і любителів садівників, виростав в абсолютно дикому вигляді. Сьогодні солодкі стручки вирощують на всіх континентах, але особливо вони люблять субтропічний і тропічний клімат. На світі існує чотири види цього культурного овоча: перуанський, колумбійський, опушений і мексиканський. Саме до мексиканцеві відноситься улюблений нами солодкий салатний підвид (є ще гострий і кайенский), який багато хто чомусь помилково називають болгарським. Насправді Болгарський - це всього лише один з безлічі сортів паприки, і він нічим не гірше і не краще Майкопського, гогошари, Молдавського, Зірки Сходу, Титану і інших. Тому правильніше говорити перець солодкий або салатний.

Який перець кращий?

Солодкий перець - "найбільш аскорбіновий" серед овочів. Щоб заповнити денну потребу у вітаміні С, треба з'їсти всього один плід (те ж саме можна сказати про апельсин). Тому в застудний осінньо-зимовий час обов'язково налягай на перчик. Тим більше що він низькокалорійний і крім аскорбінки містить каротин, азотисті сполуки, цукор і сіль, необхідні кожній людині. Ось тільки наповнення корисними речовинами залежить від якості, забарвлення і м'ясистості плодів, тому ретельно підходь до вибору улюбленого овочу.

Світлофор на тарілці

Багато господинь сперечаються про те, який перчик краще - не надто презентабельний вітчизняний або яскравий і барвистий імпортний? Фахівці вважають так: коли достигає місцева паприка, краще налягати на неї, а пізніше переходити на іноземок - іноді вони більш корисні! Причому краще купувати червоні плоди. Саме в червоних примірниках є не тільки аскорбінка, але й антиоксиданти рутин і лікопін. Жовті перчики за ступенем корисності стоять на другому місці - в них присутній ксантофилл (похідне каротину), а на третьому знаходяться зелені плоди, які багаті лише хлорофілом. Втім, правильніше за все поєднувати різнокольорові екземпляри і отримувати весь спектр корисних речовин.

Свіжий, соковитий, здоровий

Правила вибору ідеальної паприки прості: плоди повинні бути свіжими, здоровими і соковитими. Зморщені, мляві й зранені екземпляри не купуй, адже вони можуть бути не тільки несмачними, але й небезпечними для здоров'я - через тріщини всередині перцю проникають бактерії і цвілеві гриби. Взагалі, хороша солодка паприка повинна бути великою (7-9 см в довжину), красивою, м'ясистою і без великої кількості насіння. Хвостик-плодоніжка теж має значення. У правильного перчика вона обов'язково зелена і не млява.

Страви з перчинкою

Перець - овоч унікальний. Його можна їсти сирим, запікати в духовці і на багатті, смажити на сковороді і на грилі, фарширувати і перетворювати в ікру, відварювати, солити і маринувати. Причому навіть після обробки в перцевих частуваннях зберігається більша частина вітаміну С - це можливо завдяки Р-активних речовин, які перешкоджають окисленню аскорбінки. Головне - не порушуй кілька правил приготування паприки: не поєднуй її з молоком (проносний ефект може перевершити всі очікування), не клади в стравизанадто багато стручків (смак інших інгредієнтів загубиться) і ретельно вичищай насіння і зрізай внутрішні перегородки, інакше частування може вийти гірким .


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
1:20
Топ-10 продуктів, котрі зупиняють онкологію
0:20
10 продуктів, які викликають рак
23:30
Капуста, котра запобігає раку, виразці та катаракті
22:30
8 плюсів від вживання козячого молока
14:13
Чим допомагає здоров'ю найкорисніший японський чай
12:30
Найкращі фрукти та овочі для здоров'я чоловіків
10:30
7 причин пити воду з лимоном щоранку
9:30
Овоч, який може сповільнити розвиток раку
8:30
Чому на кухні варто використовувати дерев'яну ложку
19:30
Топ-10 корисних властивостей листя салату
17:30
Гостра їжа, яка знімає біль та знижує рівень цукру в крові
13:30
4 плюси від соку квашеної капусти
12:30
Користь для здоров'я від регулярного вживання ківі
10:30
Три хвороби, які передаються через їжу
Здоров'я в соцмережах: