Ромашковий чай має антиоксидантну, протимікробну, протизапальну дію, його прийом сприяє зниженню ризику розвитку небезпечних станів.
Ромашковий чай
Чай із ромашки за відсутності індивідуальних протипоказань може бути оптимальною альтернативою таким напоям, як зелений або чорний чай, які насичені кофеїном. Ромашковий напій позбавлений цього стимулятора, і пити його можна без побоювань у вечірній час.
Ромашка розслаблююче діє на організм, а завдяки антиоксидантам, що містяться в ній, допомагає знизити ризик розвитку низки небезпечних станів, у тому числі хвороб серця і раку.
У чаї на основі ромашки міститься сполука апігенін, яка перешкоджає активності злоякісних клітин. Крім того, напій покращує контроль цукру в крові, а також посилює опір тканин окислювальному стресу, з яким пов'язаний розвиток багатьох небезпечних станів, включаючи діабет, рак, хвороби серця.
Одне з досліджень властивостей ромашкового чаю, яке проводили в США, показало, що з його вживанням пов'язаний знижений ризик смерті з будь-яких причин у жінок віком від 65 років.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?