Вживання мигдалю, волоських горіхів і сушених абрикосів може знизити ризик розвитку раку печінки.
Сухофрукти - вороги раку печінки
Китайські експерти встановили, що вживання продуктів харчування, насичених вітаміном Е, знижує небезпеку розвитку одного з найбільш смертоносних видів раку. Харчові добавки з вітаміном Е, або такі продукти, як мигдаль, волоські і кедрові горіхи, а також сушені абрикоси скорочували ризик утворення пухлин печінки у людей похилого та середнього віку. Крім того, відомо, що цей вітамін також допомагає захищати організм від хвороб серця і пошкоджень очей.
Ці висновки були отримані на основі аналізу 132 837 людей, включаючи 267, які стали жертвами хвороби. До речі, за кількістю випадків пухлин печінки Китай займає перше місце у світі. На частку населення Піднебесної припадає 54% всіх хворих. Вчені з Шанхаю збирали всю необхідну інформацію про дієтичні пристрасті учасників дослідження, зіставляючи її з небезпекою розвитку раку.
Виявилося, що найменше пухлина печінки загрожувала тим людям, які отримували найбільшу кількості вітаміну Е. Дані дослідження опубліковані в журналі Journal of the National Cancer Institute.
Рак печінки є третім за кількість смертельних випадків пухлинним захворюванням у світі. Це п'ятий за ступенем охоплення рак серед чоловіків і сьомий серед жінок. Приблизно 85% його жертв проживають в країнах, що розвиваються, до яких відносять не тільки Китай, а й Росію. Одним з факторів ризику при раці печінки є зловживання алкоголем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу